Joty ter Kulve

joty5Op 24 jarige leeftijd kwam Joty ter Kulve van Os(1927) in aanraking met de organisatie Morele Herbewapening, thans Initiatives of Change, gevestigd aan de Amaliastraat te Den Haag. Voor meer info, zie hun website.
Maandagavond 17 januari jl vertelde Joty daar haar levensverhaal aan ongeveer 40 toehoorders. Onder het publiek waren ook haar kinderen en kleinkinderen, wat e.e.a. voor haar spannend maar ook heel bijzonder maakte.

Joty vertelt over haar leven in voormalig Nederlands Indi, het overlijden van vader, de ontberingen en zien te overleven tijdens de japanse internering. Hoe zij op eigen kracht naar Nederland vertrok, daar studeerde en via Parijs in Caux belandde. Na een periode in Amerika settelde zij zich weer in Nederland. Joty is zeer actief op diverse fronten, lezingen, interviews, neemt zitting in panels, schrijft columns en is een van de oprichters van de Vrienden van Linggadjati.     Zie hier

De opvoeding van haar dappere moeder en oma heeft haar gevormd tot een sterke, gemancipeerde en sociale vrouw. Joty ziet haar Indische identiteit als een verrijking. De mix van Europees en Indonesisch n alles wat zij heeft meegemaakt, maakt haar een wereldburger, en staat daardoor juist open voor verandering en diversiteit in onze multicuturele maatschappij. Zoek wegen om nader tot elkaar te komen voor een leefbare wereld voor ons en onze kinderen. Joty ter Kulve grande(Indische)dame met een missie.   foto’s staan hier    enkele stukken over-en door Joty geschreven hier — mampir bij Joty — hoop in een verdeelde wereld — heeft immigratie nog een toekomst?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.