Aanbieding petitie Indisch Platform

Voorzitter IP Dhr Bussemaker, interview op omroep Max hier te beluisteren. begint bij 17.55 min. <—

6a013484da3a19970c0147e0455fcc970b-150wi

Zoals wij hier in de eerste sneeuw op het Binnenhof stonden, zo staat de Indische Gemeenschap ook al jaren “in de kou”.
Dinsdag 30 november heeft een delegatie van het Indisch Platform, bestaande uit: dhr Bussemaker, dhr v. Wagtendonk en dhr. de Jong, een petitie aangeboden aan de voorzitter van de vaste kamercommissie van VWS mw. P. Smeets.
De Petitie bekijken
.

6a013484da3a19970c0147e045685f970b-150wi

Voorafgaande een persbijeenkomst in Nieuwspoort.
zie deze video
Gezamelijk vertrok het gezelschap richting Binnenhof, alwaar de petitie werd aangeboden aan de Kamerleden.  Zeer toepasselijk vond dat plaats, bij de Indische Plaquette.  zie de video   Enkele foto’s hier te bekijken .

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

10 reacties op Aanbieding petitie Indisch Platform

 1. Cap van Balgooy zegt:

  Ik vind de heren Bussemaker, Wagtendonk en de Jong zeer moedige mensen. Maar ze hadden die petitie net zo goed aan de Keizer van Perzie kunnen aanbieden. Nederland heeft toen (65 jaar geleden) niet gereageerd, waarom zouden ze nu reageren.
  Cap.

 2. Boeroeng zegt:

  Dit is een gemanipuleerde foto.
  ‘Japan’ is vervangen voor ‘Holland’
  Het orgineel is van de Stichting Japanse Ereschulden
  archieftopic

 3. Ted Hartman zegt:

  Waar het om gaat is bekend: een Kamerbrede behandeling van de twee NIOD-rapporten, Backpay en Sporen van Vernieling! In de petitie is daarop aangedrongen. Het was al direct n het Gebaar vanaf 2001 beloofd! Wacht de overheid totdat de tijd het inlossen van de Ereschuld onmogelijk heeft gemaakt . . . . Laten we hopen dat de Regering in het Nieuwe Jaar eindelijk voor de Indische Kwestie een evengoede oplossing heeft als voor de Joodse Kwestie!

 4. Johan Reinders Folmer. zegt:

  Het is de hoogste tijd dat onze huidige Regering het schaamteloze gedrag van alle voorgaande Regeringen goed gaat maken !
  Johan Reinders Folmer.

 5. ronaldo zegt:

  u hebt 100.000 % gelijk,…en laten we met zn allen die gasten van het indische platform eens steunen, wat ze allemaal proberen teweeg te brengen, dat het nooit vergeten wordt…en die gasten die zeiken over “indisch onzin”…zoals op die andere indische platform topic, die moeten zich schamen…EN…eerst mond spoelen en dan…excuses aan de nabestaanden bieden, want dan ben je een vent, ipv een KONTOL!!!
  (Mijn excuses voor mn laatste…ongecontrolleerde uitspraak)

 6. Noordin zegt:

  Uw reactie net als uw excuses voor die zogenaamde ongecontroleerde uitspraak is net zo nietszeggend…
  Ik hoef me nergens voor te schamen.Ik blijf bij mijn mening.En mondspoelen?Kom nou, ik begin niet met vleeswaren te gooien…..
  Een erkenning en excuses is in mijn mening veel meer waard dan geld.Zelfs het IP vind dat erkenning en excuses op de 1ste plaats komt en pas daarna de compensatie.

 7. ronaldo zegt:

  mijn excuses waren ook niet voor u bedoeld…nee u schaamt zich niet…maar wij schamen ons wel, dat er mensen als u hier rond lopen..ik begrijp ook niet wat u hier op een indische site doet, met uw schaamteloze uitspraken, als “indische onzin…”

 8. Noordin zegt:

  “excuses waren ook niet voor u bedoeld”
  Denk u echt dat ik dat niet weet en ook dat ik dat bedoel.Het is gewoon nietszeggend.
  Ik heb u al uitgelegd wat ik onzin vind.Het is geen Surinaamse of Chinese onzin, anders had ik het wel zo genoemd.Dat u en andere mensen zo druk maken waneer ik zeg onzin, vooral Indisch onzin….nou dat kan helemaal niet…volgens jullie, dat vind ik echt typisch.
  Als u wil meedoen in deze drama vol stilstand,bitterheid,enz, wat vaak voorkomt bij de (oudere) Indisch-Nederlanders voornamelijk de Indo’s,(tunnelvisie is bij veel ook niet vreemd)dan moet u dat zelf weten.Het maar meelopen en meedoen uit misplaatse respect of loyaliteit, maakt u niet zogenaamd een echte of een betere Indo of een pro-Indo.U moet een eigen mening vormen.
  Ik hoop dat er meer mensen zoals mij of ongeveer zo denken, want die mentaliteit van u en uw medestanders die lopen er al jaren rond(en houden het ook lekker in stand)…..daar heeft die Indische gemeenschap of de zogenaamde jongere Indische gemeenschap geen ene fluit aan.

 9. ronaldo zegt:

  ik vind het heerlijk om uw schrijven te lezen, vooral dat ik kan proeven dat u echt serieus denkt dat u de wijsheid in pacht heeft, prachtig…en vooral ook, dat u de hoop en gedachte bezit, dat er nog velen die dezelfde als u zouden moeten zijn…ook bijzonder van u, dat u kan oordelen over de mentaliteit van vele mensen en de woorden uitspreekt als echte,betere en pro indo, slaan ook in als een bom…en dat u weet dat vele indo’s leiden aan tunnelvisie, daar moet u voor gestudeerd hebben, heer noordin, u bent geslaagd voor zowel huize padua als de merwebolder, waar mensen met zelfs een hogere iq als u verblijven…een hele hoge eer voor u…proficiat !!..lol

 10. Wim Beynon zegt:

  Mijn felicitaties met uw uitleg over die indische onzin. Dit kwam bij mij in eerste instantie over als anti-indisch zijn. U lijkt mij echter een integer persoon, Noordin.
  Maar wie kan nu anti-indisch zijn, wanneer het om personen gaat? Niemand zou ik menen. Ook al beweert hij niet indisch te zijn of geen-indo.
  Het maar meelopen en meedoen uit misplaatse respect of loyaliteit, maakt u niet zogenaamd een echte of een betere Indo of een pro-Indo.U moet een eigen mening vormen.
  Ik haast mij hieraan toe te toevoegen dat andere meningen dan de meest gangbare, elementen van waarheid kunnen bevatten, die personen als Ronaldo, die iemand voor kontol kan uitmaken zoals het hem belieft, hard in de oren zullen klinken.
  Juist braaf in de pas lopende personen als Ronaldo met hun indisch kontolonzin veroorzaken meer kwaad dan goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.