Christenen in Ambon

De gewelddadigheden tussen moslims en christenen op de Molukken begin deze eeuw hebben de christenen in Ambon veranderd.   Dat zegt Chris Manusama, voorganger van een snelgroeiende pinkstergemeente in Ambon. artikel.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Christenen in Ambon

  1. De NKRI of Eenheid Staat gebasseerd op de Pancasila van Sukarno, is gedatteerd uit de tijd van GG van Heutz die de grenzen van Ned-Indie had bepaald en ook het Indonesisch als lingua franca dat geadapteerd was door de Soempah Pemoeda van het Maleis. Tot 1965 en de bestrijding van het communisme georganiseerd door de USA, was het nooit een probleem geweest maar door de Amerikaanse democratatie met zijn mensen rechten enz, werdt het erger, alhoewel de Mohmmadanen altijd van een religieuse staat hebben gedroomt. Toen kwamen de extreme Mohammandanse groepen uit het Midden Oosten binnen die een religieuse staat willen oprichten in de plaats van de nu Nationaliste.Dit vorm de politiek en sociale wrijving nu in Indonesia tussen het volk, vooral op gewakkert door de internationale terroristen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.