Giovanni Hakkenberg

6a013484da3a19970c0133f3275f64970b-150wi

Op 14 augustus verschijnt er een biografie van Giovanni Hakkenberg.
De schrijvers Rob Escher en Jeanette Bosman overhandigen het boek op die dag aan de heer Hakkenberg in het Mariniersmuseum te Rotterdam . (wikipedia)

WAAROM?

Dit is een vraag die niet moeilijk te beantwoorden is. Giovanni Hakkenberg is in veel opzichten een mens n een marinier. De reeks van ervaringen die hij in zijn militaire leven heeft moeten opdoen, is voor een buitenstaander nauwelijks te bevatten; als drenkeling bij de Slag in de Java Zee, als werkslaaf van de Japanse Keizer bij de aanleg van de Dodenspoorweg naar Birma, als kompel in een Japanse kolenmijn en als infiltrant in de gelederen van guerrillastrijders in Nederlands-Indi. Voorts kunnen nog andere omstandigheden genoemd worden die voor velen alleen al voldoende reden waren de strijd voor het leven op te geven

quote mail:  Selamat malam, deze mooie herinnerings foto met MWO Giovanni Hakkenberg , gemaakt 15 augustus 2009 DenHaag Indi Capitulatie Herdenking in vml Congresgebouw.  Ik had dit voor geen GOUD willen missen.Niet elke dag mag je samen met een MWO-Drager op de foto. Terimah kasi banyak , George/KM/KLU/Veteraan/Apeldoorn

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.