Tuan Batikat

tuanbatikatIk hou erg van bewegen (ik sport veel), maar vooral van dansen ! Daarom ga ik ook zoveel mogelijk naar openlucht (lekker in de buitenlucht) festivals, en dan die gratis zijn, wel te verstaan, zodat ik alleen reissten heb.
Het jaar 2009 was in dat verband heel bijzonder: ik heb in totaal 26 GRATIS openlucht festivals bezocht, alleen maar om te dansen. Sterker nog: om uit mijn DAK te kunnen gaan !
In 2008 heb ik met dansen een persoonlijk record verbroken: ik heb gedurende 1 festival (IJsselpop) CONTINUE 11 uur staan dansen !!! De 2 weekenden ervoor heb ik tijdens beide weekenden 10 uur onafgebroken staan dansen.  Ik ben al vele malen gefotografeerd en op video vastgelegd tijdens festivals !

Zelf spreek ik niet van dansen (dan denk ik aan technische, vastgelegde danspasjes), maar praat ik liever van bewegingsexpressie, want ik dans vanuit mijn gevoel, vanuit mijn ziel (net zoals ik gedichten schrijf vanuit mijn ziel) ! Ook dans ik in tempo en zelfs 4-dimensionaal. Dat laatste vraagt natuurlijk om uitleg. Iedereen verstaat wel, wat 3-dimensionaal is: van links naar rechts en hoog (=springen) en laag (=door de knien). Echter, ik voeg er nog n extra dimensie aan toe: de tijd. Bij langzame muziek dans ik soms snel en bij snelle muziek soms langzaam. Dit heet contre-temps en hier laat ik dus de 4e dimensie, de tijd, meespelen.

Een bijzondere bijkomstigheid is, dat waar ik ook beweeg, er altijd jeugd aanwezig is die mijn danspasjes gaat nadoen. Ik heb dus vaak gezelschap, want ik zal NOOIT iemand ten dans vragen en dat uit het oogpunt van EMANCIPATIE. Waarom moet n man altijd de vrouw ten dans vragen ??? Laat zij, de vrouw, maar eens het initiatief nemen !!! Soms gebeurt dat ook bij n festival, dat n vrouw spontaan met mij meedanst c.q. mee beweegt. Kijk, dan heb ik mijn doel bereikt en ben ik gelukkig !!! Ik ben in alle opzichten gemancipeerd, maar dat even terzijde.

Soms test ik ook die dansende jeugd in hun uithoudingsvermogen. Dat doe ik met behulp van tempo(wisselingen), maar vooral door te springen. In het filmpje van Kaderock 2010 zie je mij na afloop nog 10 keer springen. Bij zoiets houdt de jeugd mij niet bij. Aan de ene kant moet ik erom lachen en aan de andere kant denk ik: de jeugd van tegenwoordig doet te weinig aan beweging.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tuan Batikat

 1. P. CORNEILLE zegt:

  Goedemorgen Nelly,
  Ini Dia ! Bagus Sekali ! Terima Kasih Banyak !
  P. Corneille

 2. Nelly zegt:

  pagi PC, sama sama hoor.

 3. kamperfoelie zegt:

  het verlevendigt wel het straatbeeld, iemand die blij is (met zich zelf….)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.