Kunt u zich legitimeren?

Wij ontvingen een mail van Pierre Corneille (aka Tuan Batikat) Pierre is boos

getattachment

U heeft hem vast wel eens ergens gezien. Vaak gaat hij gekleed in batik, zo voelt hij zich senang  en wil hij daarmee  uitdragen dat hij van Indisch/Indonesisch afkomst is. Pierre reist zowat heel Nederland rond om pasars, kumpulans en diverse andere events te bezoeken, alwaar hij zich heerlijk kan uitleven op de muziek, met dans en Pentjak Silat.
Bijna overal waar hij verschijnt wil men graag deze opvallende kleurrijke persoon fotograferen.
Onlangs was hij zaterdags en zondag op Schiphol waar hij vrienden wilde uitzwaaien en ook daar trok hij de aandacht……

“Zaterdag werd ik al aangesproken door iemand van de Security. Hij hield ’n leuk praatje, maar daar trap ik al lang niet meer in: iemand met ’n uniform aan spreekt altijd op dat moment uit hoofde van zijn beroep ! En ja hoor: vandaag (zondag) stonden daar 2 van de marechaussee toen ik daar om 08:00 uur kwam. Ik ging op een stoel zitten en deed of mijn neus bloedde en na ’n minuut of 2 vertrokken ze. Echter, na ’n half uur kwamen daar 3 gewapende (met grote geweren !) veiligheidsmensen naar me toe. Ze vonden het vreemd, dat ik er nu weer was. Ik vertelde hun, dat ik mensen ga uitzwaaien. OOK zei ik, dat ik ’n aanklacht zal indienen, omdat ik vind dat hier sprake is van discriminatie. Zij beweerden, dat ze vele mensen zo controleren. Ik vroeg hun waarom dan met 3 man en dat de omgeving weer zal gaan denken: “daar heb je er weer zo een”. Ze vroegen mijn legitimatie . Ik was inwendig piswoest en mijn knokkels jeukten ! Toch verschenen er zo’n uur later weer 2 gewapende (met lange geweren) naar me toe en ik zei toen doodkalm: “er zijn al 3 van jullie soort bij me gekomen !” Ze dropen langzaam af. BELACHELIJK gewoon !!!!”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kunt u zich legitimeren?

 1. P. CORNEILLE zegt:

  Nelly,
  Terima kasih banyak voor het plaatsen van het artikel “Kunt u zich legitimeren?”
  Salam,
  P. Corneille

 2. Peter van den Broek zegt:

  Ik vraag me af of die beveiligingsmensen om je legitimatie mogen vragen want het lijkt dat elke doldwaze idioot verkleed in een blauw trainingspak zonder blikken of blozen dat mag. Op mijn beurt zou ik hen om hun legitimatie mogen vragen, dat mag toch want het kan best een als politieagent verkleedde terrorist zijn.
  Natuurlijk schept het een gevoel van onveiligheid als met echt wapentuig spelende, gelegitimeerde macho’s (de security met een mooi Nederlands woord)onschuldige maar bijzonder gekleedde mensen (zie boven)aanhouden, heb je ooit zo’n terrorist gezien??. Daarbij wordt vergeten dat door hun gedrag tot nu toe geen enkele terrorist werd aangehouden. Dit ter zijde.
  Security: de ondraaglijke zinloosheid van het bestaan.

 3. Nelly zegt:

  Dat mag jij vinden Glenn, kan je het nog iets meer toelichten, motiveren?
  Ben het niet met je eens. Als iemand bepaalde kleding, outfit, haardracht heeft dan doet hij/zij dat omdat ze zich daarmee prettig voelen. Ja je valt dan op, maar dat is nog geen reden iemand meteen in z’n kraag te vatten. Persoonlijk vind ik het gewoon cool dat bijv deze Pierre lekker z’n eigen ding doet, menigeen zal daar jaloers op zijn denk ik.

 4. Humphry Goes zegt:

  Ben het ook helemaal eens met Nelly.
  Ik woon in Amsterdam, en heb nog niet het genoegen gesmaakt om Tuan Batikat tegen het lijf te lopen. Maar ik zou er ook trots op zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.