Indisch in Beeld

konig2_2
Heeft iemand informatie over de Familie van mijn vader Carl Konig uit Semarang en wie weet wat over de familie van mijn moeder Nini Bish uit Buitenzorg. Zij is eerder getrouwd geweest met ene Hannibals of Hanibals die werkzaam was bij de Kon. Marine. Alle info is welkom.
1e foto is vader Carl Konig  geb. 25-12-1923 in Semarang overleden 04-07-1973 Enschede.  Oud KNIL-er. Had nog 2 broers?

2e foto: Nini Bish met mij of broer Ido op schoot. Geboren in Buitenzorg. Zij had nog 2 zusters Ollie getrouwd met ene Kraft en Leila getrouwd met Eijsbroek.
3e foto: Opa Bish voornaam weet ik niet, werkte voor het Gouvernement.  Tot 1958 hebben wij in Buitenzorg gewoond en zijn met de laatste boot naar Nederland gekomen. Opa is overleden in Breda.
Meer informatie heb ik niet,Met vriendelijke groet Reginald Konig

konig3 …………………..konig1

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

14 reacties op Indisch in Beeld

 1. Blauwvogeltje zegt:

  Opa moet zijn Maurits Philip Bish (1889). zoon van Joachim Bish en Petronella van Hengst ?
  Nini Bish was eerder gehuwd met Donald Hanibals, die overleed in het jappenkamp Fukuoka te Japan .
  Is Carl Knig de zoon van Carl Knig en Johanna Aleida Jansen die huwden 17 sept 1913 ?

 2. Reggy Konig zegt:

  Hallo Blauwvogeltje,
  Bedankt voor de reactie, de info over Opa Bish en mijn moeder klopt maar over mijn vader weet ik verder helemaal niets.
  Dus ook niet hoe zijn ouders heetten.
  Kan ik rechtstreeks in contact komen met de persoon die deze informatie mailde. met vriendelijke groet Reggy

  • Rob zegt:

   Volgens mij ter beschikking staande gegevens, heeft opa Maurits Philip Bish op 29 oktober 1918, zijn geslachtsnaam gewijzigd in die van “Moens”. Indien hiervoor belangstelling is, kan ik meer info verstrekken. Laat dan een reactie achter op deze website.

 3. F.R. Bish zegt:

  Gaarne verzoek ik Reginald Knig persoonlijk via mijn e-mailadres contact op te nemen of per tel. 0561 – 433277
  Met vrindelijke groet,
  FerBish

  • Rob zegt:

   Volgens mij ter beschikking staande gegevens, heeft opa Maurits Philip Bish op 29 oktober 1918, zijn geslachtsnaam gewijzigd in die van “Moens”. Indien hiervoor belangstelling is, kan ik meer info verstrekken. Laat dan een reactie achter op deze website.

 4. Philippi zegt:

  Hallo ,
  Mijn Oma heet van haar meisjes naam Hanibals
  en haar overleden broer was bij de marine .
  Mischien is er een verband , ik weet het niet.

 5. Rosie zegt:

  Er woont een familie Bish in Roermond tegenover het ziekenhuis in die nieuwe appartementen tegenover de kerk! Misschien staan ze in het telefoonboek! Meer weet ik er ook niet van! Groetjes en prettige feestdagen!

 6. Berendsen zegt:

  Ik beschik over enige gegevens over de afstamming Bish. Ik beschrijf op dit moment een aantal Indische afstammelingen van de familie de Tourton Bruijns.Tot aangetrouwde familie behoort o.a. Magdalena Bisch getrouwd met Lamping.
  De latere indische tak stamt af van Joaquin Bish , geboren omstreeks 1792 in Lucena bij Cordoba.Hij is overleden te Semarang 5 juli 1837. Hij was in Spanje (1-6-1814 ) gehuwd met Juana Lopez , echter deze is niet mee gegaan naar Indie.

  • Joaquin Bish Lorenzo zegt:

   Para recibir información de descendientes de Joaquin Bish de Lucena . Cordoba. Esp=De profesión platero. Conectar con Sebastián Bish Lorenzo. Alboraya Valencia. Esp.

 7. gideonCarl ( Ido ) zegt:

  hallo iedereen,
  Even een correctie op bovenstaand gegeven. Ouders van mijn overleden vader Carl Knig komen uit Bogor ( Buitenzorg ) Vader ( grootvader ) naam Wilhelm van mijn vader ( was in dienst als 1e assistent van de GG. Had een onderneming ( vermoedelijk taxi en andere zaken ) in het toenmalig Batavia/Jakarta. Vader Carl was niet in dienst als regulier Knil militair zg. dienstplichtig. Enfin grootvader Wilhelm ( duitser samen met zijn broer afkomstig uit de buurt van Dresden. Hun familie had een motorwerke/motorfietsen in of rond Dresden. Getrouwd metnaam ben ik even vergeten maar komt wel later.
  Familie van grootvader bestond uit 8 kinderen bijna alle mannelijk geslacht (kinderen ) met uit zondering van de benjamin mijn overleden vader Carl zijn overleden door oorlogshandelingen 2e W.O.Na 2e wereld oorloog bleven over zijn zuster 9 overleden in jaren 90 en mijn vader.
  zijn er mogelijk aanvullingen ?
  Opa’s naam ( vader van mijn moeder was Maurits Bish )
  in dienst van het toenmalig gouvernement in Indie.

 8. Anoniem zegt:

  Hallo iedereen,
  De naam van de vrouw (echtgenote van mijn vaders vader) was Marie abrahami di Melverda ( portugees-joodse afkomst ).
  Graag wil ik van jullie weten of er familieleden van de Melverda’s
  Met vriendelijke groet,
  GideonCarl Knig

 9. Pierre de la Croix zegt:

  Geachte heer Knig,
  Al geklikt op “Indisch in beeld” bij de foto van het echtpaar De Rozario? In de serie van vraag en antwoord komt die mooie Portugees-Joodse naam ook voor. Misschien pikt u daar weer nieuwe aanknopingspunten op.
  Prachtige smeltkroes, dat oude Indi!
  Pierre de la Croix

 10. Bish zegt:

  Hallo ik heet Martin bish en mijn vader John Edwin bish wat ik weet kommen ze uit de gillze-rijen

 11. Arthur Olive zegt:

  Albert Konig zat bij Westerling en is later naar Amerika gegaan. Zijn weduwe woont hier nog en is te bereiken op wd8isr@sbcglobal.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.