Mogen wij altijd in dit kamp blijven ?

Er is een tweede initiatief het boek ‘Mogen wij altijd in dit kamp blijven’ te verfilmen. quote dapperemoeders.nl

Stichting  ” Het Gebaar ” kende op 17 januari 2007 een subsidie toe aan een project gericht op de verfilming van het boek  “Mogen wij altijd in dit kamp blijven?“ van Henriette van Raalte-Geel en om daarnaast in Nederland voorlichting te geven over de periode waarin vele landgenoten in gevangenschap verkeerden tijdens de Japanse bezetting van het toenmalige Nederlands Indië, met name de geschiedenis van moeders en kinderen in de Japanse interneringskampen.                     

Zoals gezegd, als basis zou het boek “Mogen wij altijd in dit kamp blijven?“ dienen.
De  verstrekte subsidie ad € 1.035.300,– werd toegekend aan
de Stichting Verfilming Japanse Burgerkampen 1942 – ’45, die weer voor de uitvoering van deze film een contract had gesloten met Holland Harbour Productions BV. In het “Eerste voortgangsrapport” over de periode september 2007 – februari 2008 wordt dan ook nog vermeld: “De geschiedenis van moeders en kinderen in Japanse interneringskampen laten verfilmen op basis van het boek van Henriette van Raalte  “Mogen wij altijd in dit kamp blijven? ”
Echter de regisseur en de producent veranderden kennelijk om hen moverende redenen van gedachten en zo kwam het dat het product dat uiteindelijk op 11 januari 2009 in vier Nederlandse bioscopen in première ging, getiteld “Het jaar 2602”, absoluut niets gemeen heeft met het boek van Henriette van Raalte

Lees ook dit bericht van mevrouw van Raalte.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.