Maandelijkse demonstratie Stichting Japanse Ereschulden

De kop is er weer af in dit nieuwe jaar! De eerste maandelijkse demonstratie van de stichting JES, bij de japanse ambassade te Den Haag zit er alweer op. Hoeveel zullen er nog moeten volgen? Hoe lang houden deze mensen ’t nog vol? “TOT ONZE LAATSTE SNIK “, zal men antwoorden. De 170ste petitie werd aangeboden, gesprek met de ambassadeur, en na afloop 1 minuut stilte, het zingen van the captives hymn, en gezamelijke lunch. Voorzitter v. Wagtendonk en bestuur zijn continu bezig gesprekken te voeren met diverse Kamerleden om hun te bewegen de NIOD-rapporten weer op de agenda te zetten, hun te blijven interesseren en informeren voor en over de Indische zaak. Een zware en moeizame taak. Veel succes komend jaar, wij zullen u steunen waar mogelijk!

Men wil ook steeds meer actie, méér in de media, en ook op andere manieren trachten weer in the picture te komen voor ’t te laat is…… Ook werd gesproken over de film 2602, om die te gebruiken als voorlichting, vaak weten de huidige Kamerleden maar bar weinig over de oorlog in de pacific.

Ca 1978 madjoe eist 3 jaar soldij op het Binnenhof

Foto is mijn moeder tijdens een demonstratie op het Binnenhof destijds. Herkent iemand misschien één van de heren?

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maandelijkse demonstratie Stichting Japanse Ereschulden

 1. Ted Hartman zegt:

  Heel goed begin voor 2009, Nelly. Ik herken geen van de heren die met je moeder op de foto staan. Wèl de KNIL-hartekreet: ‘Wij krijgen nog 3 jaar soldij ’42-’45”.
  Mèt alle Indische belangenorganisaties die hetzelfde doel nastreven binnen het Indisch Platform (IP), helpt het IP inderdaad tot de laatste snik te gaan, oftewel het gaatje! Niet alleen voor de Jap. ereschuld, óók voor de backpay, een allesomvattende erkenning. Vooral zullen helpen de recente Indische films Het jaar 2602 en Contractpensions. De site Indisch 3.0 gaf eveneens een uitstekend verslag hierover.
  Ik hoop dat zij als derde generatie begrip hebben voor de pogingen van de voorgaande generatie om rechtsherstel. Want hoewel deze films een vorm van erkenning voor oorlogservaringen betekenen, ware genoegdoening kan alleen de Regering ons geven. Daarom komen deze films op 4 mei wéér in beeld wanneer de TV-kijkdichtheid op z’n grootst is. Het Nederlands publiek dient duidelijk geconfronteerd te worden met het leed in de Jap. concentraiekampen die wij ondergingen en waarvan zij geen weet hadden, vooral de interesse van Kamerleden dient te worden gewekt. Tot op heden is dat leed door gebrek aan belangstelling gewoon genegeerd. Dat meent terecht de voorzitter van de Stichting Verfilming Japanse Burgerkampen Jan van der Dussen. Nu, 10 jaar nà het Gebaar, kan nà bespreking van de 2 NIOD-rapporten in de voltallige Tweede Kamer, met steun van de Kamerleden de Regering worden gedrongen tot een (laatste) allesomvattende erkenning als afsluiting van de Indische Perkara’s . . Moeizaam, dat wel, doch met éénsgezindheid van de achterban MOGELIJK.

 2. Pierre de la Croix zegt:

  Nou …. blijkbaar een uitnodiging aan de Stichting JES om na afloop van een demonstratie nu eens niet uit te blazen in Bel Air, maar de echte frisse lucht op te zoeken met het vliegtuig. Bestemming Tokio heb ik evenwel niet kunnen ontwaren.

  Pak Pierre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.