Indisch in Beeld

mikey

Hallo!
Ik zit hier met veel genot te kijken naar jullie website, erg indrukwekkend! Het ”Indische” gevoel leeft dus nog.  Zelf ben ik ook de tweede generatie Indo (mijn vader kwam in Nederland in 1956), geboren in Nederland, maar ben veel in Indonesie.
Geven jullie toevallig ook lezingen of iets dergelijks over jullie onderwerpen? Onlangs heb ik een nieuwe website gemaakt speciaal voor Indische mensen uit Batavia, ben nieuwsgierig wat jullie er van vinden: http://www.kotabetawi.nl
Ik zag op jullie site een mooie oude trouwfoto, toevallig ben ik vorige maand getrouwd, in Cirebon, met Faradina, een nazaat van keraton kasepuhan. Een hele byzondere plechtigheid!
Salam manis van Mikey

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indisch in Beeld

 1. Anoniem zegt:

  Hallo Mikey, op de website kotabetawi.nl wil ik wel een kijkje nemen, maar ik krijg geen toegang; de reden schijnt te maken te hebben met “protocol wlmailhtml”, wat dat ook moge betekenen. Klopt het dat er iets niet klopt?
  In Cirebon heb ik mijn eerste vier levensjaren gewoond, dus zonder bewuste herinneringen. Toen mijn ouders mij (veel) later vertelden dat mijn geboortehuis stond aan de Jl. Parudyakan, dicht bij de Kraton Kasepuhan (Kesepuhan?), kon ik niet nalaten, de ooievaar ervan te verdenken dat hij mij destijds (1931) op een verkeerd adres heeft afgeleverd. Weet zo’n vogel veel, komt helemaal uit Parijs naar de Ceremai. En straat verder, en ik was een Javaanse prins geworden.
  Grapje natuurlijk, als heel gewone burger heb ik nooit iets te klagen gehad, integendeel, voel me bevoorrecht, een leven te hebben geleid waar menige prins me best om zou benijden.
  Hartelijke groet,
  Federico Br
  Bella Vista, Argentini

 2. Anoniem zegt:

  Hallo Mikey, op de website kotabetawi.nl wil ik wel een kijkje nemen, maar ik krijg geen toegang; de reden schijnt te maken te hebben met “protocol wlmailhtml”, wat dat ook moge betekenen. Klopt het dat er iets niet klopt?
  In Cirebon heb ik mijn eerste vier levensjaren gewoond, dus zonder bewuste herinneringen. Toen mijn ouders mij (veel) later vertelden dat mijn geboortehuis stond aan de Jl. Parudyakan, dicht bij de Kraton Kasepuhan (Kesepuhan?), kon ik niet nalaten, de ooievaar ervan te verdenken dat hij mij destijds (1931) op een verkeerd adres heeft afgeleverd. Weet zo’n vogel veel, komt helemaal uit Parijs naar de Ceremai. En straat verder, en ik was een Javaanse prins geworden.
  Grapje natuurlijk, als heel gewone burger heb ik nooit iets te klagen gehad, integendeel, voel me bevoorrecht, een leven te hebben geleid waar menige prins me best om zou benijden.
  Hartelijke groet,
  Federico Br
  Bella Vista, Argentini

 3. Anoniem zegt:

  Hallo Mikey, op de website kotabetawi.nl wil ik wel een kijkje nemen, maar ik krijg geen toegang; de reden schijnt te maken te hebben met “protocol wlmailhtml”, wat dat ook moge betekenen. Klopt het dat er iets niet klopt?
  In Cirebon heb ik mijn eerste vier levensjaren gewoond, dus zonder bewuste herinneringen. Toen mijn ouders mij (veel) later vertelden dat mijn geboortehuis stond aan de Jl. Parudyakan, dicht bij de Kraton Kasepuhan (Kesepuhan?), kon ik niet nalaten, de ooievaar ervan te verdenken dat hij mij destijds (1931) op een verkeerd adres heeft afgeleverd. Weet zo’n vogel veel, komt helemaal uit Parijs naar de Ceremai. En straat verder, en ik was een Javaanse prins geworden.
  Grapje natuurlijk, als heel gewone burger heb ik nooit iets te klagen gehad, integendeel, voel me bevoorrecht, een leven te hebben geleid waar menige prins me best om zou benijden.
  Hartelijke groet,
  Federico Br
  Bella Vista, Argentini

 4. Mikey zegt:

  Dag meneer Frederico,
  Ik lees uw reactie een beetje laat, nu pas!
  Het klopt dat de website niet meer werkt, het is nu http://www.kotabetawi.com
  Groetjes van Mikey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.