de poppen spreken

quote de Stem
Meek laat haar poppen spreken
RIJSBERGEN – Hoog bezoek, gistermiddag in Zundert en Rijsbergen.
De ambassadeur van Indonesie, de heer Habibie, was met zijn gevolg in beide dorpen.
Hij liet zich in het Van Goghkerkje informeren over het leven van Vincent van Gogh en werd in museum De Weeghreyse getrakteerd op een poppenspel met Wayangpoppen. Het was vooral deze laatste attractie die hem naar Brabant haalde. Het is immers de bedoeling dat de poppen een belangrijk verhaal gaan vertellen. Het verhaal over de migranten die vanuit Indonesi naar Nederland zijn gekomen.
Carla Meek is de bedenkster van deze ongebruikelijke kennisoverdracht. Ze woont in Rijsbergen, maar is in 1925 geboren in het voormalig Nederlands Indi. In 1972 richtte zij de stichting Sci Inn op, om de migranten uit voormalig Nederlands Indi op immaterieel vlak te helpen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.