Reis tussen culturen

irenehubner quote de Gelderlander
In de vierde klas van het gymnasium besloot Irene Hübner dat ze volkenkunde, antropologie dus, wilde gaan studeren. Haar afkomst, die wekenlange reis naar Nederland, de regelrechte discriminatie van haar nieuwe landgenoten het heeft haar gevormd. “Ik was een inbetween tussen culturen. Nederland, waar alles anders was. Die sombere winters, het andere eten. Wij waren halfbloedjes, dat werd ons op straat wel ingepeperd. Scheldpartijen.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Reis tussen culturen

 1. Felicia van Doornum zegt:

  Hallo Irene.
  Hoe gaat het jou? Dat is ook toevallig dat ik jou nu op deze site tref.
  Ik ben Felie uit Cuijk je weet wel wie ik ben.Ik kreeg deze site van een kennis die vandaag bij mij op bezoek was, want ik ben op zoek naar een vriedinnetje dat ik uit Indonesia ken.Zij heet Lizzy van Haasterd.
  Het leuke is dat ik nu ging googlen en jou tref.Ik wist het meteen dat jij het was.
  Als ik jou email mag hebben dan stuur ik jou een mailtje goed.
  Heel veel groetjes en liefs Felie

 2. Blauwvogeltje zegt:

  Waarschijnlijk leest Irene hier niet..
  Dit adres: info@afrikamuseum.nl
  staat op onderstaande site..
  klik hier voor het afrikamuseum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.