De Brieven

amsterkoopmanDe Amsterdamse Dirk Hendrik de Vries ging als 19 jarige in dienst van een handelsmij naar Menado. Hij schreef brieven naar huis, bleef jarenlang schrijven en zijn moeder bewaarde alles. 100 jaar later herontdekte de vrouw van zijn kleinzoon de brieven en tikte deze uit.
Zij zei tegen haar zoon Ruard: doe er wat mee . En zo is 12 jaar terug het boek ‘Een Amsterdamse koopman in de Molukken’ verschenen..
Ruard Wallis de Vries (zo luidt nu de familienaam want deze overgrootvader Dirk veranderde zijn naam in 1917),  ook broer van de cabaretiére Sanne WdV, heeft de brieven op het internet gezet..  Surf naar  http://dirkhendrikdevries.blogspot.com/

Stamboom Wallis de Vries , zie de foto linksboven op die pagina:…..Dirk huwde Charlotte Francina Meijer.. in Indie geboren volgens de regeringsalmanakken, achterkleinkind van Lodewijk Graaf von Ranzow en Lim Aka Nio. Hun dochter Adriana (1819-1855) had een dochter Constance Swaab, de moeder van Charlotte . Ook van die site is deze foto (als kind met ouders) van de Avro-man en ex-staatssecretaris Gerard Wallis de Vries, kleinzoon van Dirk.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Brieven

 1. Blauwvogeltje zegt:

  Ik las vannacht de brieven van 1895-1900…
  Het lijkt dat Charlotte familie is van A.M.Pino die laatst op deze site besproken werd.
  Toen zij in 1895 aankwam te Tandjong Priok werd ze afgehaald door Dolf Pino… Ik vermoed dat hij de vader was van Adolf Maximiliaan Pino en zelf ook die doopnamen had. (Was Dolf een neef via Meijer?)
  Dirk schrijft best leuk… Natuurlijk een tikkeltje ouderwets wat we nu zeker niet meer doen maar daarom juist… is dat weer verfrissend..
  Ik ging toeleven naar het eind, want je wist waar het heen ging.
  Joh.. even had ik een traantje toen hij zijn moeder schreef dat Lotje was overleden.
  Heeft iemand Jetje Clignett in de familiegegevens? Zij was een goede vriendin van de familie en hielp Lotje in de huishouding zo rond de laatste bevalling van zoon Gerard, vader van de Avro-man Gerard Wallis de Vries..

 2. Anoniem zegt:

  adolf maximiliaan pino werd op 11.2.1847 te Semarang geboren als zoon van Mozes Sander Pino en Sophia Meijer, die op haar beurt een dochter was van Joseph Meijer en Siena NN, vermoedelijk een inlandse dama. adolf maximiliaan pino overleed 31-3-1914 te ´w-Gravenhage.
  hij was advocaat-generaal bij het hooggerechtshof in Batavia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.