Indisch in Beeld

mariablanshuwMaria Blans en Antonius Cobussen huwen 18 maart 1948 te Soerabaya. Naast Maria staat haar moeder Laura Gartz met haar andere 4 dochters.Vader Adrianus Blans stierf  in het jappenkamp.

mariablanshuwcob150

Rmariablansechts: Maria Blans eind tachtiger jaren

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

29 reacties op Indisch in Beeld

 1. Arie Cobussen zegt:

  Dit zijn mijn ouders ik zou graag wat meer reacties willen hebben, wie heeft dit erin gezet
  bij voorbaat dank
  Arie Cobussen

 2. Beste Arie,
  Vraag je zus R.
  Zij wilde graag wat meer weten over de familie Blans.
  De bedoeling is dat mensen die meer weten dan reageren op dit topic

 3. ineke lucas zegt:

  woonde mevrouw Blans in Veenendaal? Haar dochter heet Ingrid, zat bij mij op school in Ede. Ik kwam mevrouw Blans heel vaak wandelend tegen met tassen vol boodschappen. Ze heeft me ook over haar jeugd en t jappenkamp verteld. En over de plantage van haar ouders /Postweg. Mevrouw Blans is alweer een jaar of 10 overleden. ik weet ook hoe: haar benen wilden niet meer bij AH.. Haar veel jongere indische
  vriendin vertelde me dit ooit.

 4. ria cobussen zegt:

  Hallo Ineke neen dat is niet mijn moeder wij hebben altijd in Nijmegen gewoond er woonde wel een tante van mij in Veenendaal dat was tante margo maar die had geen dochter die Ingrid heette maar wel een dochter Renee. Mijn moeder en vader hebben vanaf 1949 altijd in Nijmegen gewoond en mijn moeder is in 1991 in Nijmegen overleden en ligt ook op het kerkhof in Nijmegen.
  Die jongere indische vriendin leeft die nog dan weet ie misschien iets meer over ijn moeder
  alvast bedankt voor je reactie
  ria cobussen

 5. ria cobussen zegt:

  Hoi Arie
  je kunt wat meer bekijken op over oma en opa op het archief indisch in beeld (zie rechts) je moet dan wel lid hiervan zijn. als je bij blans kijkt zie het graf van opa blans in indonesie ik wil dit volgend jaar gaan bezoeken.
  ik heb inmiddels al meer gevonden van opa en oma
  groetjes
  Ria

 6. Anoniem zegt:

  Hey Arie,
  Ik hoop dat je nog weet wie ik ben, de dochter van t. Ola en o. Bob. Wat vind ik het fijn om wat van je te vernemen. Mijn zusjes Ellen, Mabel en mijn broer james waren benieuwd hoe het met jou gaat. Wij hadden altijd een fijne tijd bij je moeder en vader gehad in Nijmegen, weet je nog met de vierdaagse. Laat a.u.b. wat weten, wat we geven binnenkort een familiefeest en jij hoort daar uiteraard ook bij met je zusjes en je broer.
  Heel veel knuffels en liefs van Gaby

 7. Anoniem zegt:

  Hey Arie,
  Ik hoop dat je nog weet wie ik ben, de dochter van t. Ola en o. Bob. Wat vind ik het fijn om wat van je te vernemen. Mijn zusjes Ellen, Mabel en mijn broer james waren benieuwd hoe het met jou gaat. Wij hadden altijd een fijne tijd bij je moeder en vader gehad in Nijmegen, weet je nog met de vierdaagse. Laat a.u.b. wat weten, wat we geven binnenkort een familiefeest en jij hoort daar uiteraard ook bij met je zusjes en je broer.
  Heel veel knuffels en liefs van Gaby

 8. Anoniem zegt:

  Hoi Ineke,
  Mijn 2 tantes, (t. Melie en t. Margot Blans) hebben in Veenendaal gewoond.
  Ze waren 2 zusjes van de moeder van Arie en Ria Cobussen. T. Melie had 3 dochters genaamd Anita, Joyce en Inge. Bedoel je misschien haar.
  Groetjes
  Gaby

 9. Anoniem zegt:

  Hoi Ineke,
  Mijn 2 tantes, (t. Melie en t. Margot Blans) hebben in Veenendaal gewoond.
  Ze waren 2 zusjes van de moeder van Arie en Ria Cobussen. T. Melie had 3 dochters genaamd Anita, Joyce en Inge. Bedoel je misschien haar.
  Groetjes
  Gaby

 10. Inge Blans zegt:

  Ineke Lucassen het klopt IK heb in Ede op school gerzeten.Inge,Ingrid Blans
  Hoi Arie Wat is je moetie ons aller zuske al mager op die foto Ik zie wat van Marretje of tewel tante Margo terug Je nicht Inge.
  Hoi Ria ,je nicht uit Heerlen

  • S.U. de Wolf zegt:

   Hallo,
   Ik ken Ingrid Blans ook. Zij zat bij mij op school in Leersum. De school was achter het stadhuis. Haar mama was tante Melie. Ingrid’s zus Joyce herinner ik mij ook nog. Zij leerde voor verpleegster. Ingrid had een tante, tante Margo. Tante Margo kon heel goed tekenen; haar gedichtje plus tekening van een zeemeermin staat nog steeds in mijn poëzie album! Haar dochter en nichtje van Ingrid, was Renee, toen nog een heel frêle meisje met een paardenstaart. Er was nog een nichtje maar niet met de achternaam Blans. Dat was Lolita Sausele. Hoe Lolita’s moeder heette weet ik niet meer. Lolita had volgens mij ook nog een zusje, die Marcella heette. Allemaal op school in Leersum.
   Ingrid, Lolita, Renee en ik speelden heel vaak samen. Vaak was dat badmintonnen.
   Groetjes van
   Anonymus

 11. Ria Cobussen zegt:

  Hoi Gaby
  Hoe gaat het met jou weet jij misschien ook iets meer over opa en oma blans en heb jij misschien ook nog foto’s van vroeger?
  ik heb al met inge gesproken en we moeten de familieband maar weer eens aanhalen zet je effe je e-mail adres of telefoonnummer op mijn site ik zit ook bij hyves onder ria cobussen mijn e-mail is riacobussen@hotmail.com
  tot gauw en tot horens
  liefs
  ria

 12. Ellen Roos - Sausel zegt:

  Hallo lieve Ria,
  wat toevallig allemaal. Het wordt tijd dat we mekaar weer ‘ns ontmoeten. Familieband is zo belangrijk…
  Bel me anders (priv: 06-23.95.98.21; zakelijk: 046 – 4269400)
  Het e-mailadres is mijn zakelijk mailadres. Heb thuis nog geen mailadres.
  Hoop snel van je te vernemen.
  Liefs,
  Ellen.

 13. Inge Blans zegt:

  Hoi Ineke Ik hoop dat je wilt reageren Sorry voor de verlengde achternaam,
  Inge Blans

 14. Laura Cobussen zegt:

  Hoi met Laura, dochter van Zus en Toon, leuk om via deze site iets van mijn nichten en neven te horen.Hoop jullie binnenkort een keer te zien. Groetjes, ook van Hans en de kinderen.

 15. Nancy Cobussen zegt:

  Hoi allemaal..Ik ben een kleindochter van oma moetje.Nancy Cobussen
  Ik ben een dochter van Chris Cobussen.
  Ik hoorde van deze site en tante ria echt super idee van u!
  Ik ben wel aagjuh of ik nog meer van mijn Familie te weten kan komen via deze weg.
  Groetjes Nancy Cobussen

 16. chris cobussen 06-06-1951 zegt:

  eerst goeden dag al ik ben een zoon van maria blans en a.j.cobussen dus brortje van arie en laura broer van rai en tonnie ik wou iedereen de groetjes doen
  chris

 17. Anoniem zegt:

  Hallo Chris,
  ken je me nog? Mijn zusjes Gaby, Mabel + mijn broer James? Wij zijn jouw nichten + neef. Onze mamma was ’n zus van jouw moeder.
  mail me, svp.
  Liefs,
  Ellen

 18. Anoniem zegt:

  Hallo Chris,
  ken je me nog? Mijn zusjes Gaby, Mabel + mijn broer James? Wij zijn jouw nichten + neef. Onze mamma was ’n zus van jouw moeder.
  mail me, svp.
  Liefs,
  Ellen

 19. ria cobussen zegt:

  hallo allemaal ik ben naar indonesie geweest in oktober was zeer enerverend. het dorp waar mijn moeder is geboren (Sidoardjo) is voor 3 jaar terug getroffen door een sunamie en is helemaal weggevaagd. dus er staatniets meer.
  ik ben ook in bandung geweest helaas niet naar het kerkhof van opa kunnen gaan hij ligt in bandung 2 en ik was in bandung 1. ik heb mooie foto’s van indonesie.
  tot horens allemaal
  ria

 20. Daniel zegt:

  Hallo allen,

  Ook ik ben geinteresseerd in de familie Blans, hoewel ik in mijn stamboom nog geen Maria Blans ben tegen gekomen, ben ik wel 2x een Johannes Adrianes Blans tegen gekomen.
  Wellicht kan iemand mij verder helpen.
  Mijn overgrootvader heet Johannes Adrianes Blans, hij had 5 kinderen, Napoleon Blans, Wilhelmina (Wil) Blans (mijn oma), Johannes (Jan) Blans, Dora Blans en Alexander Blans.Zijn vrouw ken ik onder de naam “Roostien” en zijn vader heet volgens mij Johannes Adrianes Hieronemus Blans.

  Bijvoorbaat Dank,
  Daniel

  • Anoniem zegt:

   Hoi Daniël mijn opa heette Johannes Adrianus Hieronymus Blans hij had 5 dochters en 1 zoon mijn moeder was Marie Blans geboren op 30 januari 1928 in sidoardjo en ze is met mijn vader Antonius cobussen getrouwd in maart 1948 in Soerabaja en ze zijn in maart 1949 naar Nederland Nijmegen vertrokken groetjes Ria cobussen

  • Lodewijk Helmig zegt:

   Dag Daniël,
   Ik heb een scan van het wettigingsdocument van Dora Blans, geboren op 09-01-1917 te Koetoredjo ((Kederi). Degene die haar wettigt is Johannes Adrianus Hieronimus Blans, wonend in Mogo(Kediri). De moeder van Dora Blans is Roestien, beschreven als een inlandse vrouw. Dora Blans is opgenomen in de burgerlijke stand te Blitar(Kediri).
   De zuster van Dora heb ik, als man van Anita Maria Blans, gekend als Tante Wil, jouw moeder, wonend in Amsterdam en haar broer als Oom Jan, wonend in Californië, nabij Los Angelos. Ik denk dat Johannes Adrianus Blans jouw grootvader is, geboren op 26-04-1889, en Hieronimus Blans uit Bodjonegoro jouw overgrootvader. Zie bericht van Boeroeng 04-12-2011 18:45.
   Lodewijk

 21. Boeroeng zegt:

  In 1902 werd in Bodjonegoro een aantal kinderen Blans erkend

  26-4-1889 Johannes Adrianus Hieronijmus Blans (erkenning).
  29-11-1891 Anna Helena Wilhelmina Blans (erkenning)
  15-9-1894 Adrianus Johanes Hieronimus Blans (erkenning).
  15-7-1896 Hendrikus Adrianus Hieronimus Blans (erkenning)

  Meestal is zo’n lijstje kinderen bij elkaar van dezelfde vader
  Hieronimus Blans woonde toen als enigste volwassen Blans in Bodjonegoro
  Mogelijk zijn deze kinderen van dezelfde moeder Mina
  ——–
  Er is in Haarlemmermeer een kind Hieronimus Blans geboren op 10 april 1861.
  http://www.digitalestamboom.nl/detail.aspx?ID=290421&book=G&section=3&pk=50985233&lang=
  Zijn tweelingzus Elisabeth overleed een paar dagen later op 29 april
  De ouders waren Johannes Blans en Anna de Graaf
  Vermoedelijk was dit echtpaar gehuwd te Geertruidenberg op 2 maart 1861. De vader van Johannes heette Hieronimus
  http://www.genlias.nl/nl/searchDetail.jsp?val=1&xtr=12901200&vgr=1

 22. Annemarie Verburg-Van Blommestein. zegt:

  Mijn Moeder is Louise Christine Gartz, zus van Laura, Lot, Melanie, Susan, en nog veel meer. Met mijn ouders kwam ik vaak bij Melie en Margo. Renee heb ik ook ontmoet. Ik heb de huwelijksfoto van Melie en James uit 1938. Daar staan heel veel familie op. Ook mijn Oma Tine Gartz- Jacobs. Ik hoop op een reactie. Jammer dat ik jullie berichten niet eerder heb gezien. Ik hoop zo graag van jullie te horen. Annemarie Verburg-van Blommestein.

  • Anoniem zegt:

   Hoi Annemarie,
   Ikzelf Mabel Sausele,ben een stamboom aan het onderzoeken,maken,van de familie
   Blans.
   Laura Gartz is mijn oma,haar dochter mijn moeder dus,heette ook Laura.
   Kun je mij een aantal gegevens doormailen,wie haar zusje zijn evt broers,datums van overlijden ,geboorte etc en namen van haar ouders.

   Groetjes Mabel sausele

 23. Annemarie Verburg-Van Blommestein. zegt:

  Is Zus de Moeder van Arie,Ria,Chris,Rai en Tonnie? Als dat zo is dan heb ik haar ontmoet bij tante Liek vd Vrijhoef in Friesland. Liek, ook een zus van mijn Moeder.

 24. ria zegt:

  HOI annemarie ik heb reeds een bericht gestuurd via de mail hoop gauw iets van je te horen en inderdaad zus is mijn moeder en van mijn broers arie chris en tonnie en mijn zus laura tot gauw ben benieuw naar de foto’s die jij hebt van mijn moeder en haarr familie groetjes Ria

 25. Lolita van Mechelen -Sausele zegt:

  Ik wist niets van deze geplaatste foto op uw site. Echt heel leuk om deze familie foto te zien. En ook de reacties te lezen van mijn nichten en neven. Op de foto ontbrak tante Melie, oom Sjoerd en oom Boy. Dan was het hele gezin compleet geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.