Tuan Batikat

tuanbatikatquote AD over Pierre Corneille, op het internet bekend onder de nickname Tuan Batikat.
De opvallend geklede Utrechtse boekhouder Pierre Corneille is door uitzendbureau Unique niet gediscrimineerd.
Corneille diende bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) een klacht in tegen het uitzendbureau omdat Unique hem, vanwege zijn kleurrijke Indonesische kledij, niet in contact wilde brengen met potentile werkgevers. Corneille voelde zich te uniek voor Unique.

Die klacht is nu ongegrond verklaard. De kleding die Corneille draagt, heeft volgens de commissie weinig te maken met zijn Indonesische achtergrond, maar is meer een persoonlijke uiting van zijn Indonesische afkomst.    Archieftopic

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tuan Batikat

  1. Pierre Corneille zegt:

    Al dragen ze in Indonesia of elders buiten Europa Europese kleding, dan is het nog Ridicuul westerse kleding als norm te (blijven) zien. Die vanzelfsprekendheid is al het bewijs van de Arrogantie van het westen ! Bovendien vergeet nederland de maatschappelijke context: ’t MultiCulturele karakter, behoud van de Culturele Identiteit (niet alleen op feesten!), Integratie (niet gelijk aan assimilatie!), werkvloer moet afspiegeling zijn van de maatschappij en mannen mogen ook kleurrijke kleding dragen (gelijkwaardigheid tussen man en vrouw). Bovengenoemde eerste 3 punten zijn ook al jaren een politiek issue ! Etnische minderheden noemt men kleurrijk, maar ik zie totaal geen kleurrijke kleding: slechts blauw, grijs en zwart ! Ik bepaal ook het straatbeeld en ik geloof in kleur (niet voorbehouden aan feesten!). Verder: ik draag geen traditionele kledij: het batikpatroon is ontleend daaraan. Batik is in Indonesia nog steeds het culturele erfgoed !
    Ik heb nu een advocaat in de arm genomen !!!

  2. geertjan zegt:

    wat knus zo, toch niet in gemeenschap van goederen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.