Melkwitje

Melkwitje/ het ritueel van de vermomming   door ZID Theater
Première 8 november 2007 om 20.30 in het Black Magic Woman Festival, De Meervaart, Amsterdam Deze multimediale solovoorstelling, op het snijvlak van theater en dans, is gemaakt door regisseuse Karolina Spaic, choreografe en danseres Tamara Roso en videomaker en beeldend kunstenares Monali Meher.
Melkwitje/ het ritueel van de vermomming gaat over de zoektocht van een vrouw met een donkere huidskleur, die opgroeit in de westerse maatschappij. Haar belevingswereld tussen twee culturen bepaalt haar als individu.
Net als Roso zelf, is de vrouw in de voorstelling niet westers, niet blank en niet blond. Roso is Indisch, geboren in Nederland als dochter van een Indische vader en een Nederlandse moeder. Zij vertegenwoordigt in deze solo een hele generatie Indische mensen, die in een niemandsland terecht zijn gekomen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Melkwitje

  1. Thijs Roso zegt:

    Hai,
    Jammer dat ik dit zo laat lees, ik had graag willen komen kijken naar mijn bijzondere nicht!
    Peace,
    Thijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.