JES

Vandaag 2 november 2007 vanaf 10.30 uur, organiseerde Amnesty International en de Stichting Japanse Ereschulden in Nieuwspoort in Den Haag een persconferentie met de voormalige troostmeisjes Won-Ok Gil (Zuid-Korea, 80 jaar), Menen Medina-Castillo (Filippijnen, 78 jaar) en Ellen van der Ploeg ( Nederland, 84 jaar).
Dit zijn de eerste foto’s, verslag volgt (n film)

6a013484da3a19970c0133f1b38b27970b-800wi.6a013484da3a19970c0133f1b38afd970b-800wi

6a013484da3a19970c0133f1b38af0970b-800wi.6a013484da3a19970c0133f1b38b28970b-800wi

6a013484da3a19970c0133f1b38af4970b-800wi. 6a013484da3a19970c0133f1b38b26970b-800wi

mw. van der Ploeg en foto onder dhr Hartman van JES met ondergetekende.

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

3 reacties op JES

 1. Blauwvogeltje zegt:

  “Ondergetekende” in dit topic is Nelly.
  Veel nieuwe lezers weten niet dat zij de andere webmaster van deze weblog is..
  Mevrouw van der Ploeg ziet er goed uit.. en leuk meneer Hartman te zien op de foto..

 2. ted hartman zegt:

  Dankzij Nelly, Ó la minute vers van de pers, het grote nieuws van de pogingen om het Nederlandse Parlement tot aktie te bewegen. Aktie om bij Japan aan te dringen om compensatie voor de troostmeisjes. In grote getale zijn we opgekomen, de kopstukken, Bekende Politieke Nederlanders mŔt bodyguards voor Wilders ( ! ), vormden het middelpunt. Over de hoofden kon ik ze zien, de krullen van Wilders en het hoofd van Hans van Baalen. Duidelijke informatie en de tekst van de Prisoner’s Hymn, werden rondgedeeld. Het lied zelf, zelfs 2 x gezongen. De redevoeringen kon ik niet verstaan, wel flarden gehoord. De microfoons stonden als een ondoordringbare haag boven en om de celebrities heen. De drie troostmeisjes werden voorgesteld en Ellen van de Ploeg zei ook nog wat. Zij is ook troostmeisje geweest en ik meen een keer meegeweest met een jaarlijks bezoek aan Japan, met het bestuur van de stichting Japanse Ereschulden.
  Hans van Baalen kreeg nog een aandenken aan dit toch wel historisch moment. Laten we hopen dat alles zal bijdragen aan een Kamerbrede meerderheid voor zijn motie om bij Japan met nadruk aan te dringen op een WiederGutMachung !!! Nu voor de troostmeisjes, en binnen niet al te lange tijd ˇˇk voor het Indische Rechtsherstel !!!
  Al met al zal dit een eerste stap worden die de Indische gemeenschap zet voor een positieve dialoog met de Regering. Dankzij vooral de professionele initiatieven van Amnesty International, die voor de Mensenrechten van deze troostmeisjes verder ageren, en vervolgens manifestaties hebben in Brussel, Berlijn en London.
  Met dank aan Nelly, naast Blauwvogeltje, de
  andere webmaster van deze populaire Indisch4ever-site. Laten we met Goede Moed op deze ingeslagen weg dˇˇrgaan. T.H.

 3. Nico Wijnveldt zegt:

  Ik kon vanwege medische omstandigheden niet op de manifestatie op 2 november aanwezig zijn.
  Mede dank zij bevriende zijde en internet op de hoogte van door JES georganiseerde manifestatie. Grote waardering voor dit inititief dat aangeeft dat de Indische gemeenschap haar terechte emoties en daaruit voortvloeiende eisen niet onder het vloerkleed laat vegen.
  Dat JES in dit initiatief door het Indisch Platform is ondersteund verheugt mij bijzonder.
  Welgemeende dank aan JES en het IP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.