René Creutzburg

René  Creutzburg ontving zaterdag 11 augustus in Anaheim, California, USA een benoeming tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd hem opgespeld door iemand van het Nederlands consulaat… en dit  was voor al zijn inspanningen voor de Indische gemeenschap in de Verenigde Staten. René Creutzburg verzorgt al 44  jaar het blad  ‘De Indo’, indertijd door Tjalie Robinson en Lilian Ducelle opgericht.
Men was bijeen voor een 15 augustus herdenking in de AVIO Dutch-club in Anaheim.
Er was een bevrijdingsbal met muziek van the Sounds Unlimited Indoband.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op René Creutzburg

 1. Patrick zegt:

  …en dat is meer dan verdiend!

 2. SenangHati zegt:

  Ren is een Indo Kesasar van de oude garde, dus hij heeft het echt “meer” dan verdiend zoals Patrick het zegt, vooral na al deze 44 jaren.
  Gefeliciteerd Ren, Djempol betoel, Boekan Main!!!
  Al die lid zijn van het Internationaal Tijdschrift “De Indo” appricieeren alles dat je voor ons heb gedaan met publicatie elke maand , en op tijd ook nog, van ons ‘goud’ blaadje. Maybe sometimes it didn’t seem as much appreciated in the past, but with the passing of each year the next Indo generations will appreciate everything that has been recorded in the magazines, for all posterity to come. Does not matter right now if its in their language or not, it can easily be translated in the future. The most important thing is that a lot has been recorded through the years…. Thanks to you and your staff!
  Al noemt je het ‘plezier maken’ en een ‘hobby’, wij weten wel anders hoor, veel werk en pusing kepala……het is echt iets heel ‘groots’ dat jij gedaan heb voor alle Indos,not only de AmerIndos en het is daarom dat je deze eere krijgt niet voor niets!!
  De eerste in het Buitenland.
  Selamat! SenangHati.

 3. Connie Hingert zegt:

  Gefeliciteerd Creutz, je hebt het echt verdiend!!!

 4. ted hartman zegt:

  Hulde, niets dan lof, ere wie ere toekomt en natuurlijk heel veel dank. Het is niet te geloven dat U, Ren Creutzburg, met medewerkenden, dit al 44 jaar doet. Mag ik zeggen dat het de SAAMHORIGHEID EN EENDRACHT onder ons Indo’s beslist ten goede is gekomen en ng! Enheid in verscheidenheid en mijn vurige wens voor alle betrokken Indo’s blijft: mede namens het “gele blad” DE INDO, blijf volhouden, volharden en elkaar moed inspreken . . . . You are a celebrity, een BN-ner = Bekende IndoNederlander ! ! !

 5. SenangHati zegt:

  Ik wou even wat hierbij neerzetten en dat is dit……dat elk jaar al vanaf het jaar 1990 er een plechtige Herdenkings Ceremonie word gehouden bij het Nationale Eereveld te Los Angeles California, georganizeerd door het comit 15 Augustus 1945, eveneens elk jaar neemt des’avonds het Bevrijdingsbal plaats, waar in dit jaar 2007, de Heer Maurits Beltgens van de Consulaat der Nederlanden te Los Angeles, en zijn echtgenote aanwezig waren voor de bijzondere taak die hij toegewezen had gekregen , namelijk het uitreiken van deze uitzonderlijke waardering aan Ren Creutzburg, toegekend door HM de Koningin van Nederland.
  SenangHati

 6. Het spijt me dat ik jullie moet corrigeren, maar ons internationaal geworden tijdschrift is NIET opgericht door Tjalie of Lilian!!!
  Neen, het was oorspronkelijk een verenigingsblad voor het Indo Community Center “de SOOS”, Inc. en is later door mij omgezet tot een internationaal tijdschrift.
  Vr. groet,
  Rene’ Creutzburg
  Redacteur & Uitgever “de INDO”

 7. R Geenen zegt:

  En niet vergeten dat Rene in zijn huis op de tweede verdieping twee kamers vol met boeken heeft en bijna allemaal uit het voormalig Indie en door artiesten van toen en het heden.
  Ik kan dat weten, want ik ben al diverse keren bij hem thuis geweest voor een boek.
  Op het moment heb ik uit zijn bibliotheek het boek Wali Sanga, De Javaanse Geheime Leer van H.A. van Hien.

  M.a.w. De enige Indische bibliotheek in de wereld met meer dan 2500 boeken.

  R Geenen

 8. Mas Rob zegt:

  René Creutzberg heeft natuurlijk helemaal gelijk. Hij heeft “De Indo” opgericht en wist het tot een begrip te maken. Hiervoor krijgt hij meer dan terecht alle hulde.

  Maar zat het dan met Tjalie?

  Misschien aardig om in dit verband Tjalie’s biografie van Wim Willems te citeren:

  “In de beginjaren verzorgde Creutzburg (..) een blaadje, waarin het lopende nieuws van De Soos werd opgenomen. In zijn garage had hij een offsetmachine staan, waar hij de bulletins op vervaardigde. The American Tong Tong, het bijblad dat met zijn 300 abonnees tot februari 1965 heeft bestaan, drukte hij op verzoek van Tjalie eveneens op zijn stencilmachine, terwijl de distributie werd verzorgd door een clubje getrouwen rond Roy Steevensz. Het duurde niet lang of Creutzberg begon zijn nieuwsblaadje De Indo te noemen, waarmee hij een bescheiden, maar trouwe club lezers aan zich wist te binden.” (pp462/463).

 9. mady von Liebenstein zegt:

  Proficiat heer Creutzberg, vanaf nu is déze Indo óók lid van ‘De Indo’. In blijde verwachting van mijn eerste exemplaar van ‘De indo’, groet ik u vriendelijk vanuit Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.