Indisch in Beeld

20070610henkgout20070610sylviagout

Opa Henk Gout met kleindochter Nanette   Rechts: Sylvia Gout, moeder van Nanette
Nanette linksonder, daarnaast haar latere man met broertje en zus

gout320070610sylviagoutkinderen…………

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

40 reacties op Indisch in Beeld

 1. wujud zegt:

  Henk Gout.. Heeft Henk Gout op de KMA in Bandung gezeten rond 1940?

 2. Rene Gout zegt:

  Leuke foto van de broer van mijn opa Gerrit Gout.
  Ik ben de zoon van Arthur Louis Alexander Gout,
  Mijn oom: Theo Gout is 2 jr geleden overleden.
  Tantes: Elly, Olga Melie en Ferry
  Mijn neef is Dave Gout
  Groetjes
  Rene

 3. Mike Gout zegt:

  Ben ik toevallig ook familie van jullie?.
  Mijn vader was Michiel Ferdinand Gout geboren in 1929 in Jakarta.
  Zou het wel leuk vinden om meer van de familie te weten te komen.
  Groeten
  Mike

 4. Dave Gout zegt:

  Wat leuk! Drie neven bij elkaar.
  Gerardus Ferdinand Alexander Gout, geboren 1823 in Zwolle, met ouders naar Ned. Indi, had o.a. drie zonen: Jacobus Hendricus Alexander (1855) voorvader van Ren, Lodewijk (1860) voorvader van Mike, en Hendrik (1858) voorvader van mij (Dave).
  Mike, jouw moeder is L. de Krieger? en je hebt nog een zus Joan en een jongere broer Robert? Woonde je vader in 1968 in Singapore? Neem contact met me op als je wilt, dan kan ik je nog veel meer neven en nichten verstrekken.
  Ren, man dat is lang geleden! Mail me alsjeblieft voor een afspraak.
  Wujud, Henk Gout, mijn vader zat inderdaad op de KMA in 1940. Dat kan niet missen, want er waren drie Gouts op de Indische KMA en n heette Henk.
  De opa Henk Gout van de foto lijkt mij niet de broer te zijn van de opa van Ren, want die Henk (Hendrikus Alexander Ferdinand 1891-1922) had volgens mij geen kinderen. Maar wie is hij dan wel? Sylvia komt in mijn gegevens ook niet voor. Wie ben jij Sylvia?
  Hartelijke familiegroeten van Dave Gout.

 5. Dave Gout zegt:

  Mijn grootvader, Gerard Othon Gout, zei altijd: een Gout is iemand, die bang is voor niemand. Kom daarom naar de Gout-renie in Bennekom (natuurvriendenhuis de Bosbeek) op 9, 10 en 11 november. Je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje komen. Mijn broer Buddy organiseert de koempoelan. Zijn telefoonnummer is 050-5490997. Of kijk op de website http://www.gout.nl
  Tot ziens! Dave

 6. Ferrie Brandenburg van den Gronden zegt:

  Ik ben op zoek naar mijn klasse onderwijzeres. Juffrouw Gout van de 4e klas herstel.Herstel klassen hadden een leergang van een halfjaar. Ze gaf les aan de Princes Julianaschool aan de Ambonstraat in Bandung. Klein van postuur, met bril. Is zij familie van jullie? Leeft zij nog?

 7. Als echte familie gek THX voor de reacties ga zeker ffff kijken op de Gout site voor de rest join mijn hyves

 8. Anoniem zegt:

  Geachte Familie,Mijn naam is Hbner,heb met Theo en Arthur Gout op de vliegbasis 2VB Andir bij Bandoeng gezeten,matr:dienst VSD[O.Off.KNIL]ca 1947/48,heb goede herinneringen aan die tijd,nadien[na overdracht]naar”Het spookhuis” afwikkeling repat:Nederland in 1951 na afwikkeling naar Nederland,Zo is de wereld toch maar klein.
  U groetend H.F.Hbner

 9. Anoniem zegt:

  Geachte Familie,Mijn naam is Hbner,heb met Theo en Arthur Gout op de vliegbasis 2VB Andir bij Bandoeng gezeten,matr:dienst VSD[O.Off.KNIL]ca 1947/48,heb goede herinneringen aan die tijd,nadien[na overdracht]naar”Het spookhuis” afwikkeling repat:Nederland in 1951 na afwikkeling naar Nederland,Zo is de wereld toch maar klein.
  U groetend H.F.Hbner

 10. M.de Graaff zegt:

  Mijn schoonbroer Walter de Graaff,vraagt zich af of Sylvia Gout met hem op dezelfde boot n.l de Willem Ruys dec.1953 naar Nederland was gekomen en zou het leuk vinden om in kontakt met haar te komen of op zijn minst iets van haar te horen.
  M.de Graaff

 11. dave gout zegt:

  bingo!
  Sylvia Becker-Gout. Vader is Hendrik Jacobus Gout, 1904 Soerabaja – 1967 Den Bosch (werkte in Indi bij de bosbouw?). Sylvia is de oudste van twaalf (?) kinderen. Claudia is de jongste. Vader van Henk is Phillippus Johannes Gout, 1869 Moeara Tewe – 1920 Balapoelang gehuwd met Kasenah, 1875 Soerabaja – 1934 Tegal. Echtpaar heeft 8 kinderen. Vader van Phillippus is Glaudi Johannes (wordt ook Johannes Glaudi genoemd), 1833 Den Haag – 1905 Leiden gehuwd met Anna Catharina Multer 1842 Den Haag – 1881 Soerabaja. Echtpaar heeft 5 kinderen.
  Voor zover ik kan nagaan zijn de drie hierboven genoemde neven niet met deze Gout-tak (die teruggaat tot omstreeks 1410) verwant. Wil je daar meer over weten, kijk dan op de volgende site: http://www.robertvandermeer.nl
  Mevrouw Stello herinnert zich de familie Gout nog heel goed. Zij woonde een tijdje in Pekalongan en zegt nog een foto van Sylvia te hebben (modeshow).
  grtn, Dave

 12. Greetje Jansen zegt:

  Ben heel erg benieuwd of Mevrouw Sylvia Becker-Gout mijn vader heeft gekend.Hij is geboren te Soerabaja op 28 maart 1923 en zijn naam is Johan Jansen.Hij is grootgebracht in een weeshuis. Hij leeft helaas niet meer, maar volgens mij heeft hij vroeger wat gehad met ene Sylvia.Bent u dat?

 13. Jeffrey James Gout zegt:

  Hey Familie,
  ik zag dat jullie foto’s hebben van de familie Gout. ik ben de zoon van Alan Jeffrey Gout dat is de broer van Rene Gout en de zoon van Arthur Louis Alexander Gout getrouwd met lennie Trieling dat was de zoon van Gerrit Gout en Henk is dus de broer van gerrit? kunnen jullie helpen ik wil meer links en geschiedenis zien over de familie er zijn ook oude kamptekenmingen gevonden die worden in het museon tentoongesteld je kan ook kijken op ( geheugenvannederland.nl ) misschien dat iemand iets herkent misschien kan iemand me iets leren over hoe de familie gout leefde en wat er allemaal is gebeurd.
  mijn email is Jeffrey_J_G@hotmail.com
  mijn telefoonnr: 06-46656170
  Groeten Jeffrey J Gout

 14. Johnny Douglas Gout zegt:

  Ik ben geboren 18-10-42 te bandoeng Mijn vader was Harry Gout en moeder Lia Gout

 15. dave gout zegt:

  het lijkt wel een familiefeestje. Jeffrey en Johnny jullie horen ook tot de afstammelingen van Hendrik Gout die omstreeks 1833 naar Indi is vertrokken met zijn gezin. Acht kinderen hadden hij en zijn echtgenote Wilhelmina Wijmer op dat ogenblik. In Indi is een negende kind geboren: Lodewijk Willem Gustaaf Gout (1833-1925). Johnny is van hem een achterkleinzoon.
  Johnny doe de groeten aan je broer Henry alsjeblieft.
  Jeffrey, tot ziens.
  voor zover mijn kennis rijkt zijn er twee Indische takken Gout. Sylvia stamt af van Glaudi Johannes Gout, die omstreeks 1868 naar Indi is vertrokken en op Borneo met Anna C. Multer is getrouwd.
  de andere tak is die van de al genoemde Hendrik Gout.
  groetjes, Dave Gout

 16. Wim Becker zegt:

  Mijn moeder Lorette Sylvia Yvonne Gout, oudste dochter van
  12 vader Hendrikus Jacobus Gout moeder Josephine Hercules. DE
  dame van de foto.

 17. Voor meer familie Gout contact mail naar nietmorgenmaarnu@hotmail.com
  Ik ben in bezit van een stamboom tot 4 generatie terug.

 18. Richard Harold Gout zegt:

  Hallo Familie,
  Ik ben Richard Harold Gout. Ik ben een zoon van Terence Gout. Terence is een broer van Jonny Gout en hendry Gout. Jonny en hendry zijn dus mijn ooms. Mijn grootvader Harry Gout en mijn overgrootvader Lodewijk willem Gustaf. Mijn zoon heet Dion Gout en mijn dochter Daphne Gout. Mijn broertje heet Michel Gout en mijn zusje Maureen Gout.
  wie kan mij een volledige stamboom toesturen?
  mvg Richard Gout

 19. Blauwvogeltje zegt:

  Richard,
  Zie posting en emailadres van Nanette dd 8 juli
  en vind hier je overgrootouders terug

 20. Heidi zegt:

  Lieve richard,
  groetjes van heidi en familie van tante hermine gout uit amsterdam!

 21. Sandra Kneefel-Tydeman zegt:

  Hallo Jeffrey Gout.
  Ik ben een volle nicht van je vader Alan.
  Mijn moeder Elvira of Elly (nu 90 jaar) is de jongere zus van je opa Arthur. De gezinnen kwamen vroeger regelmatig bij elkaar, helaas is het contact verwaterd. Mijn moeder heeft veel foto’s van de familie Gout. Ik ben haar album aan het bijhouden en kwam veel foto’s tegen van de tijd in Bandung en van Den Haag bij je vaders oma Georgine.
  Groeten aan je vader Alan,
  Sandra Kneefel-Tydeman
  sandrabiancakneefel@hotmail.com

 22. dave gout zegt:

  het is net een echte kumpulan; dag nicht Sandra, hallo neef Richard, welkom neef Jeffrey.
  Hartstikke goed Sandra dat je de fotoos uitzoekt, want nu kun je nog de meeste fotoos van bijschriften en namen voorzien.
  Richard neem contact met op dan kan ik je een hoop info geven.
  Jeffrey, ook van mij groetjes aan je vader Alan en aan je oom Ren en je tante Joyce.
  dhgout@gmail.com

 23. Hendrik Pieter Alexander Gout zegt:

  Hello. My father was Harry Max Douglas Gout, and lived in Bandung. His father (my grandfather) was also Hendrik Pieter Alexander Gout.

 24. Nanette de Jong zegt:

  Met pijn in mijn hart, moet ik mede delen dat mijn lieve mams 18 juni jl. in haar slaap is overleden. Zonder ziek zijn zonder pijn. Ik wilde haar wakker maken voor de koffie en zij is door blijven slapen. Samen met andere familie leden probeer ik de stamboom nog duidelijker te krijgen een ieder die mij informatie kan toe sturen over de familie Gout en/of Hercules (Hendricus Gout & Joshepine Hercules) graag. Wellicht dat we volgend jaar een hele grote reunie kunnen organiseren 😉
  nietmorgenmaarnu@gmail.com
  http://eenindoaltijdindo.hyves.nl/

 25. Karin Leegstra zegt:

  Hallo Nanette,
  Ik weet dat ik op de een of andere manier verbonden ben met de familie Gout. Josephine Hercules is volgens mij een zus van mijn oma Carolien Wouters-Hercules, als Josephine tenminste ook een dochter is van Charles Hercules en Adele Caroline Isaak.
  Groet, Karin Leegstra-de Beer
  karoleegstra@casema.nl

 26. Lieke Kraak zegt:

  Dag (verre) familie,
  Wat leuk, deze website! Ik ben een nicht van Hendrik Pieter Alexander Gout, die op 19 juli 2010 een berichtje heeft geschreven. Mijn moeder, Carolina Albertina Maria Kraak-Gout, is een zuster van zijn vader, Harry Max Douglas Gout. We zijn afstammelingen van Hendrik Gout en Wilhelmina Wijmer.
  Hartelijke groeten!
  Lieke Kraak

 27. dave gout zegt:

  dag Lieke,
  alweer een tijdje geleden heb ik je moeder ontmoet op een reunie. ook heb ik je oom ontmoet toen hij in een ouderenverblijf in Warnsveld woonde. je moeder woonde destijds in Kampen en heeft met mijn zus Olivia een aantal malen contact gehad. als ik mij goed herinner noemden wij haar tante Guus.
  groetjes, Dave Gout

 28. Catharine Zanders zegt:

  Dag Ferrie,Juff. Gout was inderdaad onderwijzeres op de Julianaschool-Bandung en zuster van H.J. Gout. Zij had uit 1e huwelijk een zoon: Rijk Rijksen ( nu 2e maal getrouwd en woonachtig Aruba)Juffr Gout trouwde met Arie Hartog; kreeg 2 dochters:Agatha en Rinsche Marjan.
  Uit 1e huwelijk Rijk Rijksen en Catharine ( Rinske ) Zanders werden geboren:
  1. John Gilbert Rijksen – Capelle ad IJssel
  2. Judith Marguerite Janine Rijksen – Naarden
  Laatste is op zoek naar de fam. van haar oma/ destijds mijn schoonmoeder – n.l juffr. Gout
  – Wanneer is er een renie vd Fam. Gout?

  • dave gout zegt:

   Julia Gout (onderwijzeres, geb. 18-09-1911 te Tegal, ovl. 18-10-1999 te Valkenswaard), dochter van Philippus Johannes Gout (18-11-1869, 5 jan 1920) getrouwd met Kasenah (05-061875, 21-04-1934) op 14-05-1902 te Soerabaja. Zij hebben 8 kinderen, waarvan Julia de jongste is.
   Klopt het dat het oudste kind van Hendrik Jacobus Gout en Josephine Hercules is: Johan Ferdinand Gout (1931, getrouwd met Olivia Gaby Keasberry)) of is Lorette Sylvia Yvonne de oudste?

 29. Catharine Zanders zegt:

  -Als ik me niet vergis waren Adh en Tino Gout vertrokken naar Pasadena – California om daar een nw. toekomst op te bouwen en vertrok Sylvia met haar gezin n. Griekenland om daar in de horeca te gaan.Kan iemand mij vertellen hoe het uberhaupt met ze is?
  Fijne groeten!
  Rins Zanders

 30. Nanette de Jong zegt:

  Lieve Mensen,

  soms vliegt de tijd gewoon voorbij.
  Mijn mams Sylvia Gout is inderdaad vertrokken eind jaren 70 om in Griekenland te gaan wonen, Ze heeft daar ruim 35 jaar gewoond alvorens ze rustig in haar bed overleed. 2 jaar na dat mijn paps was overleden. Van de kinderen Gout (Josephine en Hendrikus) zijn Bernard (Ade) en Wouter naar Californie gegaan. Zij hebben daar hun gezinnen groot gebracht Ade heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen hij is helaas in december 2012 overleden, Tino en zijn jongste broer Edu zijn afgelopen zomer 2013 2 weken na elkaar overleden. Van de 11 kinderen zijn alleen de tweeling Lilian en Beatrix (Lili en Trix) nog in leven. Julia Gout (juf Gout) hertrouwde met Arie den Hartogh en zijn kregen 2 dochter Agatha en Renske Julia was mijn oudtante (en woonde vroeger in Valkenswaard naast de ouders van Ruud en Riem de Wolf waar ik als klein meisje mocht logeren.

  Ik ben op zoek naar foto s uit die tijd dus mocht iemand nog iets hebben liggen dan zie ik deze graag,

  selemat pagi

  Nanette

  • Catherine zegt:

   selamat malam Nanette,
   Zoals je reeds in voorgaande berichten hebt gelezen kende ik de hele familie GOUT, omdat ik een schoondochter was van Julia Hartog-Gout ( een zuster van jouw opa Henk uit Den Bosch ) Mijn ex-man Rijk Rijksen ( zoon van Julia Gout ) is naarstig op zoek naar zijn stamboom: Rijksen. Hij wil via deze weg nog meer weten over JuliaGout haar eerste echtgenoot. Alles wat hij weet is de voorletter van zijn vader.
   W.? J? Rijksen. Hij kan bij niemand verdere info inwinnen.
   Zoals je ook al weet woont Rijk in Aruba.
   Heel misschien vind je ergens in de stamboom meer info over het eerste huwelijk van Julia Gout. Dat zou ons verder kunnen brengen….
   Vast bedankt.

   selamat! sampai terkenal lagi.
   Catherine

  • Anoniem zegt:

   Hallo Nanette,

   Mijn naam is Rob Hermanus en ik ben een neef van jouw moeder Sylvia, die een dochter is van Josephine Hercules. Jouw oma Josephine noemden wij altijd tante Pop. Zij was een zus van mijn moeder, Daisy Hercules, die helaas ook al overleden is (1983).
   Mocht je belangstelling hebben voor foto’s van het gezin Pop en Henk en de kinderen van ongeveer de periode 1950-1970 laat het mij dan weten. Ik ben niet zelf in het bezit van de foto’s, maar heb nog wel toegang tot de foto’s van mijn inmiddel ook overleden zus Ardie.

   Vriendelijke groet,

   Rob Hermanus

   • Ron zegt:

    Johan Andries Weise, born March 13, 1894 and died on September 25, 1970, was married with Anna Hermina Hermanus. Also family? Johan is younger brother of my wife her grandmother.

 31. Dave Gout zegt:

  Dag Catharine,
  Willem Johannes Rijksen, geboren te Utrecht, 10-01-1899, overleden 15-09-1959 te Zeist, huwde 14-07-1939 te Malang met Johanna Jule Gout. Zijn ouders zijn Rijk Rijksen en Johanna Oudegeest.

 32. flyingd73 zegt:

  Jullie zouden eens met mijn moeder kunnen praten. Zij heeft de stamboom van ons in kaart gebracht en zijn werkt bij het Zwols archief waar ze veel heeft gevonden.

  Alexander Gout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.