Paul van der Put

weblog tempodoeloe  meldt
……is oud-journalist en schrijver Paul van der Put overleden. Hij schreef onder meer het succesvolle Het boek der Indo’s (uitgeverij Indonet).

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Paul van der Put

 1. Patrick zegt:

  Schrijver en oudjournalist Paul van der Put overleed 10 november jl. Hij werd 80 jaar oud. De crematie was vandaag, 15 november.

 2. Blauwvogeltje zegt:

  merci Patrick,
  Ik heb de quote niet goed ‘afgesneden’, waardoor een verkeerde datum gesuggereerd wordt.
  Ik heb het aangepast.

 3. SenangHati zegt:

  Sad news, my condolences to the family of mr Paul vDer Put.
  Ik had een tijdje geleden door tussenkomst van Patrick W. door verhalen op zijn website met Paul gemailed over de Beijnon familie in Batavia en heeft hij mij toen meteen wat genealogie informatie bij post mail gestuurd. Interessant dat hij precies wist waar ik woonde want hij was vaak bij zijn familie geweest die hier notabene maar minuten ver van mij woonden, wat een kleine wereld soms. Hij zou me nog een update zenden wanneer hij die had en meer wist hoe precies de naam Zeeuw Hoogveld met Beijnon geparenteeld waren.
  Selamat djalan Meneer van der Put.

 4. Jeffrey Beijnon zegt:

  Interessant om te lezen dat mensen die ik (nog) niet ken de naam Beijnon in de mond nemen! Aangezien ik me (op dit moment op een laag pitje) bezighoud met het completeren van de stamboom van Beijnon kan ik alle info gebruiken die anderen me kunnen doorspelen om de klus te klaren.
  Dus reageer, reageer!!
  Groeten,
  Jeffrey Beijnon

 5. Sandra Beijnon (Beynon) zegt:

  Hi, I am the daughter of Eddy Beijnon, son of Theodore & Maria Beijnon formerly of Dutch-New Guinea (having migrated from Indonesia). I would like to have any information about their ancestors if you can help. I now live in Australia. Am I related to you? The Beijnons were a large family (13 children) most of whom are still living in Holland or Canada and two in Australia.
  Greetings
  Sandra

  • Arthur Olive zegt:

   Hi Sandra
   Ik heb met Olga Beijnon op school gezeten in Manokwari
   De Beijons zaten samen met een Franse familie in een Jappen kamp in Oransbari, een klein plaatsje ten zuiden van Manokwari.
   Op 12-13 augustus 1944 werden ze bevrijd door de Alamo Scouts, een group van het Amerikaanse leger die achter de gevechtslinie vocht en de Jap de schrik aan jaagden.

   • bokeller zegt:

    Arthur Olive, op 2 februari 2014 om 07:24 zei
    Op 12-13 augustus 1944 werden ze bevrijd door de Alamo Scouts, een group van het Amerikaanse leger die achter de gevechtslinie vocht en de Jap de schrik aan jaagden.

    Ook ik had in Manokwari rond gezworven en kwam bij m’n
    omzwervingen op zoek naar de Moordenaar ”Jan”‘ bij Hr. Kokkelink
    aan huis in Manggo appi ,en laat me nou een ander verhaal horen.
    nl.Dat hr.Kokkelink net in Australië aangekomen een opdracht
    kreeg Terug te keren naar NW. Guinea om deze gevangenen te
    bevrijden. Wat ook na vele ontberingen en behulp van de Papoea ‘s
    ook lukte.
    Het één en ander dacht ik ,terug te vinden en beschreven door
    Hr.Coenraad ex-guerrilla in de Vogelkop.
    siBo

    • Jan A. Somers zegt:

     Over gebeurtenissen tijdens de bezetting weet men praktisch niets. Of wil men niet weten? Wat weten Indische mensen over de parties van NEFIS? Zie Javapost 14 augustus 2012, Herdenking Indië. Allemaal zeer ritueel omgebracht!

    • Arthur Olive zegt:

     Pak Bo Keller, ik vraag me af of Kokkeling samen met de Alamo Scouts heeft gewerkt.
     Volgens Lance Zedric, de historian met wie ik gecorrespondeert heb, waren het de Scouts die de in Cape Oransbari waren om de gevangenen te bevrijden onder een team van Sumner.
     Misschien kan Lance u meer hier over vertellen.

     Ik kan me dat geval van de moordenaar “Jan” nog herinneren maar ben vergeten wat er met hem is gebeurt.

     http://www.alamoscouts.org
     lzedric@gmail.com

    • Arthur Olive zegt:

     Pak Bo Keller
     Hierbij een gedetailleerd verhaal over de bevrijding van 60 gevangenen in Oransbari, door de Alama Scouts, de voorrunner van de Speceal Forces.
     Volgens het verhaal waren het Dutch en Javanese die vlak na hun bevrijding het Nederlands volkslied zongen.
     De Javanese zullen dus Indischen zijn geweest. (Weten zij veel)
     Ik wacht nog op antwoord van de schrijver op mijn vraag of sergeant Kokkelink betrokken was.

     http://www.alamoscouts.org/features/war_stories/raid_oransbari/main.htm

 6. jan veenendaal zegt:

  Jan Daniel Beijnon was een groot schilder. Ik noem hem de Indische B.C.Koekkoek. Of nog veel beter eigenlijk. Hij was jonger dan Raden Saleh.Soms beconcurreerden ze elkaar. Allebei in goede doen. Familie van Klein, Indisch, lands advocaten vanaf 1830. Indisch meisjes portret van Beijnon werd bewonderd door Soekarno. Met Paul vlak voor zijn overlijden nog besproken. Maar te kort. Fred Klein en de zijn zoon de grote Franse schilder Yves Klein zijn nakomelingen.

 7. naamloos zegt:

  If you look under Indisch beeldverhaal at http://www.indischalbum.nl/
  “Het boek der Indo’s” by Paul vander Put, then there he already writes a part of his “Beynon” genealogy along with some wonderful old photographs.
  On a CdRom of the IGV (Indische Genealogische Vereeniging) can be found also some genealogical info of the family Beynon from Batavia Dutch East Indies, the mothers name being Zeeuw-Hoogveld.
  I have filed away the info Mr VderPut sent me a while back, but I will try and find it. I dont know how much of it I can share with you because I dont know if some of the persons who are still living would want that information passed along.

  • bokeller zegt:

   Hr.A.Olive,
   Een blauw vermoeden dat wij het over (2) twee verschillende
   bevrijdingsacties hebben.
   Ik meen ,dat op de site-Londoh het een en ander naar voren
   komt.nl De gevangenen Kolonisten zaten tussen de Wosi- en
   Prafirivier in de Prafidal .nmm.ten westen van Manokwari .
   De bevrijding met behulp van Papoease hulptroepen is een
   ongelovig inzet geweest.
   Persoonlijk heb ik enkele van deze Papoeas gesproken,die
   naderhand in het Knil waren het Papoea Korps.
   Niet verwarren met de PVK,deze werd pas in 1960 opgericht.
   siBo

   • bokeller zegt:

    correctie , ”ongelovig” in Ongelofelijke (ongelooflijke) en Bataljon en geen korps.
    siBo

   • Anoniem zegt:

    Op verzoek van de heer B. Keller heb ik de reacties op deze site gelezen. Ook ik heb het vermoeden dat het om 2 bevrijdingsacties gaat.

    Maar voor alle duidelijkheid v.w.b. de bevrijding van de Nederl. Nieuw Guinea Vogelkopgroep 1942-1944 o.l.v. serg. Kokkelink verwijs ik u naar de volgende boeken:
    1. “Wij vochten in het bos” geschreven door serg. M.Ch. Kokkelink.
    Zie blz. 192 ‘Op 22 september 1944 verschenen plotseling 2 vreemde Papoea’s in ons kamp. Zij beweerden dat zij vd Kebarvlakte kwamen met de opdracht mij persoonlijk een ijzeren koker (met daarin een rood wit blauwe vlag en een beschrevenen stuk papier) te overhandigen van de Nederlandse Luitenant ter Zee 3e klas Abdul Rasak.
    Zie blz. 200 ‘ Op een rijtje, met het Ambonese meisje voorop, liepen we toen naar het kamp. Het was de vierde oktober 1944. ONZE BEVRIJDINGSDAG.
    2. “De ongelijke strijd in de Vogelkop” geschreven door de heer P.P. de Kock.

    Van deze Vogelkopgroep Nw. Guinea zijn de heer P. de Kock en mw. K. Ayal nog in leven.

    M.Coenraad (dochter van de heer F. Coenraad R.I.P.)

    • Margot Verbrugge-Coenraad zegt:

     Mijn naam is Margot Verbrugge-Coenraad en ik heb nog af en toe contact met mw. Ayal en dhr. De Kock. Mijn vader Frans Coenraad heeft als 14 jarige jongen bij de familie Beyon ingewoond op de Vanindiweg (?) ik weet niet zeker of deze naam juist is. In 1995 zijn wij met mijn vader naar Manokwari geweest en hij heeft mij zijn grond kunnen laten zien en ik koester zijn verhalen over deze periode van zijn leven.

     Met mevr. M. Mollinger-Beyon (tante Nini) wonende te Brighton Queensland Australia houd ik contact via schrijven.

 8. bas tissot zegt:

  Hallo,
  ik ben op zoek naar Robbie Beynon, hij was mijn buurjongen in Voorburg
  B.T

 9. J. Schenkhuizen zegt:

  De oma van mijn vrouw is Rika Beynon.

 10. Anoniem zegt:

  Voor alle genealogische vragen over Beynon c.q. Beijnon kan een ieder bij mij terecht. Ik heb de stamboom in beeld tot terug naar de 16e eeuw. Groet! Jeffrey Beijnon

  • Menno van der Put zegt:

   Dag Jeffrey,
   Ik ben Menno, zoon van Paul van der Put.
   In een niet gepubliceerd manuscript van mijn vaders hand, worden ook de Beijnons genoemd.
   Indien je mij je mailadres geeft, mail ik je daarop als ik wat interessants tegenkom.
   Hartelijke groet,
   Menno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.