één land, één samenleving

boeroengpikiransIk ontving deze mail:
Ondergetekenden maken zich grote zorgen over de gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland: moslims en niet-moslims, allochtonen en autochtonen. De harde toon van het politieke en maatschappelijke debat enerzijds en het extremistische gedrag van een aantal moslims anderzijds hebben de angst voor elkaar en het wederzijdse wantrouwen versterkt. Het risico van een verscheurd Nederland legt een zware hypotheek op de toekomst van het land. Bij spanningen, conflicten en botsingen is niemand gebaat. Wij zijn allen verliezers. Samen met u willen wij deze funeste ontwikkeling keren en zijn daarom met de beweging “één land, één samenleving” gestart. Wij zetten ons in voor fatsoenlijk, open en vreedzaam samen leven, met respect voor elkaar en voor de democratische rechtstaat. Wij nodigen u uit om zich bij deze beweging aan te sluiten. Ter wille van de toekomst van Nederland! Hans Dijkstal Bas de Gaay Fortman Jos van Kemenade Anja Meulenbelt Tineke Lodders Rinus Penninx Mohamed Rabbae Jan Terlouw Karsten Veling   Klik hier voor het manifest…

—————-
Begrippen als respect voor elkaar, tolerantie en verdraagzaamheid zijn voor sommigen taboe geworden. Voor sommige autochtonen is dit ‘politiek correct’ en dus erghhhh slecht. Daarom heb ik het manifest ondertekend… Oh… en ik ben allochtoon en nog bruin ook en dus ‘hoor’ ik hier niet echt, maar ik ‘mag’ blijven omdat ik niet zo lastig bent.. als ik maar mijn plaats ‘weet.’

Dit bericht werd geplaatst in Boeroeng Pikirans. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.