Indisch in Beeld

augustgustaafsmith

Deze foto is, voor zover bekend, de enige bestaande foto van de familie A.G. Smith uit Solo en toont ons vader August Gustaaf Smith (geb. 1849, zittend, rechts), moeder Sainem (zittend, links) dochter Elise Augustine (1883-1915, in 1907 gehuwd met Alexander Siegers, zittend, midden) en de zoons Alexander Eduard (geb. 1881) en Klaas Lodewijk (1884-1945, staand, uiterst rechts) Klaas is de grootvader, die ik nooit gekend heb. Wie is de mysterieuze derde jonge man en welke van de twee linker mannen is Alex? Zullen we het ooit weten? Is er nog iemand die de foto kent en uitkomst kan bieden? Mailto: dolfenerwin@planet.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indisch in Beeld

 1. Vele leuk harinneringen komen bij mij weer naar boven bij het lezen en zien van al die verschillende mooie afbeeldingen van heel Nieuw-Guinea , — het land dat wij eens gekoesterd hadden als ons nieuwe “Vaderland”- helaas–Ik zou gaarne op een later tijdstip hierop terug willen komen.
  Met vriendelijke groeten.
  George.

 2. Fred van Veen zegt:

  Mijn grootouders woonden van ca 1912 tot 1924 aan de Palmenlaan te Batavia. Ik zou niet weten hoe de Palmenlaan nu heet in het huidige Djakarta, en of er nog huizen uit die tijd staan. Weet iemand er meer over?

 3. sigeblek zegt:

  Palmenlaan staat tussen Jalan Djamboe en Jalan Sawo , kruist beide jalans .
  In de buurt van Gondangdia(spoortrein).
  In Mentenggebied (waar Gondangdia behoorde) staan nog veel oude huizen uit de Nederlandse tijd.
  Vaak zijn ze verbouwd .
  Palmenlaan heet nu Jalan Suwiryo .

 4. sigeblek zegt:

  Je kan via http://cybermap.cbn.net.id/index.php
  suwiryo gaan zoeken .Is een lange weg , kruist ook de Jalan Teuku Umar.
  De postcode is 10350

 5. Fred van Veen zegt:

  Hartelijk dank. Een andere vraag: mijn grootmoeder is in 1920 jong in Batavia gestorven. Ik heb een foto van haar graf maar weet niet op welke begraafplaats. Wie weet de naam van de begraafplaats nabij het Menteng gebied?

 6. Indisch4ever zegt:

  Bedoel je begraafplaats Menteng Pulo ?
  http://www.ogs.nl/pages/text.asp?Subject_ID=98

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.