Oudjes van 82 moesten achter de dranghekken.

Wij ontvangen wel eens mail, zoals deze met de titel ‘Oudjes van 82 moesten achter de dranghekken’ :

Hallo allemaal, Namens mijn vriendinnen in de leeftijd van 76 en 82 jaar schrijf ik dat zij zich behoorlijk geergerd hadden op 15 augustus 2005. Omdat de koningin en diverse hoogwaardigheids bekleders aanwezig waren en daardoor ook een leger beveiliging, moesten zij de dienst bijwonen achter de dranghekken . Belachelijk was het. De hele tijd staan! Ze waren ook nog uit Groningen gekomen en zijn dus al om 7 uur s’ochtends op het perron van het station, om maar op tijd te kunnen daar zijn. Een suggestie voor de organisatie van 15 augustus: zoud u voor de oudjes aub zitplatsen kunnen regelen aub??

Met alle begrip voor veiligheidsmaatregelen die er moeten zijn. De Stichting Herdenking moet wel goed beseffen dat slachtoffers en hun nazaten die moeilijk ter been zijn meer recht en meer emotie van aanwezigheid hebben dan welke politieke bobo dan ook. De organisatie moet een vrachtwagen vol klapstoeltjes klaar hebben staan om direct een onverwachte grote toeloop op te vangen. Er moet een plan zijn om la minute de opstelling van de dranghekken te wijzigen… bijv dichter bij het monument. Er moet een hostessgroep zijn die fitte jongeren verzoekt plaats te maken voor minder fitte ouderen. Ik roep de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 op het volgend jaar de nodige maatregelen te nemen. Ik verzoek ook het Indisch Platform zich te buigen over deze zaak en de Stichting hierop te wijzen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oudjes van 82 moesten achter de dranghekken.

  1. Meity zegt:

    Vervang die dranghekken voor prikkeldraad,dan voelen wij ons weer “thuis” in de Tjidengkampen/Jappanse kampen … belachelijk,één agent zei mij: ” Ja,mevrouw wij moeten opletten of er bommegooiers zijn” … astalaga, die kerel weet NIET dat oudjes van 80jaar en ouder toch GEEN bommen gooien,daar hebben zij de kracht niet voor
    om te gooien en trouwens,wiens herdenking is dat?
    Die agent éééégggt orang tolol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.