Mijn aap verdient een medaille

holmanMaar dat neemt niet weg dat ze te maken kregen met de pijnlijke onderdrukking door de Jappen. Net als veel Indische Nederlanders wil Ron niet te veel praten over de gruwelijke details. “Wat heb je eraan? Het is voorbij. Ik ga niet zielig doen.” Toch geeft hij graag een beeld van zijn leven in die tijd. Ron: “Ik herinner me nog dat kort na de bezetting al onze spullen werden afgenomen. Mijn aap heeft nog zo’n hoge Japanse officier in z’n nek gebeten. Die verdient een medaille, die aap. Op een gegeven moment werden mijn vader en oom opgepakt, omdat ze zouden hebben geseind naar Amerikaanse vliegtuigen. In de gevangenis werden ze gemarteld. Mijn oom Piet heeft die martelingen niet overleefd.”      BN de Stem

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.