Vandaag op TV

Vandaag om vijf voor half acht op Ned I is er een samenvatting van de herdenking bij het Indisch Monument te Den Haag. Diverse Journaals van meerdere zenders tonen korte reportages van de herdenking. Om half negen op Ned I komt Netwerk met een programma over de onlusten van Oktober 1945 te Soerabaya. Uitgediept wordt het Goebengtransport van 28 Oktober toen 100 burgers gedood werden door extremisten

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vandaag op TV

 1. Eric Neyndorff zegt:

  Elk volk krijgt de regering die het verdient, dus ook Nederland.
  Excuses aanbieden aan Indonesie kan alleen, indien Indonesie haar excuses aanbiedt voor de slachtingen van de laffe pemoeda’s. Gewapende idioten die de wapens van jappen gekregen of gestolen hadden, en die ongewapende vrouwen, kinderen en mannen op de meest gruwelijkste manieren afslachtten . Onder het mom van een vrijheidsstrijd. Ik was 5 jaar in 1950 toen in Bandoeng op mij werd geschoten. Mijn grootvader haalde me van de kleuterschool toen wij opeens de sloot in moesten springen omdat de kogels ons om de oren vlogen lekker gevaarlijk dat mijn grootvader een man van 60 jaar en ik een jongtje van 5 jaar waren . Ook herinner ik mij een rit van Soekamandi naar Bandoeng toen 2 indonesische officieren het vuur op de auto van mijn ongewapende vader openden, omdat hij deze “helden” van de revolutie geen lift wilde geven, ik, als jongetje vn nog geen 6, moest dekking zoeken op de bodem van de auto.
  De toenmalige Nedelandse regering kon of wilde haar onderdanen in Indie niet bijstaan, natuurlijk wij waren Indo’s, mensen van gemengd bloed, die minder waard waren dan de totoks die toch ook leden onder de bersiap.
  Ik vind dat deze regering steeds meer de weg kwijt raakt.
  Door het aanbieden van excuses laat deze regering zien dat zij net zo laf is als de toenmalige pemoeda’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.