15 Augustus

15 AUGUSTUS diep weggestopt tussen gedachten leeft nog steeds die herinnering aan een zwart en grauw verleden vol angst en vernedering in Indi is zwaar geleden voor de vrijheid van het vaderland maar hoevelen zulllen nu nog weten dat dat was voor Nederland? want wie houdt die herinnering levend als niemand die nog bij zich draagt? wie zorgt dat die niet wordt vergeten dat die herinnering niet langzaam vervaagt? elk jaar eraan denken twee minuten heeft dat zin? even stilstaan bij wat geweest is het is niet veel, maar een begin want elke herdenking geeft opnieuw betekenis aan de offers van zovelen waardoor vrijheid mogelijk is 15 augustus geeft opnieuw betekenis aan de offers van zovelen waardoor vrijheid mogelijk is diep weggestopt tussen gedachten is nog steeds die herinnering van betekenis voor zovelen om te beseffen …. wat vrijheid is tekstbewerking en muziek: Wouter Muller (naar het gedicht ‘herinnering – nathalie van de zande)

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.