Gevlucht voor een betere toekomst in Nederland

MD-Leepel1De familie Leepel poseert voor hetzelfde vliegtuig waarmee ze veertig jaar geleden naar Nederland vloogVoor Adriel Leepel (78) en Joyce Leepel-Rellum (71) uit Hoogeveen ging zaterdagmiddag een droom in vervulling. Het echtpaar stapte op het terrein van luchtvaart-themapark Aviodrome in Leystad aan boord van de Lockheed L-749 Constellation. Met dit KLM-toestel, liefkozend Connie genoemd, vlogen ze veertig jaar geleden met hun vijf kinderen vanuit Indonesië naar Nederland. “Onvergetelijk. Alle herinneringen komen weer boven”, zegt Joyce Leepel. Het samenzijn in en rond de Constellation maakt zichtbaar emoties los bij deze hechte en warme Molukse familie. Medewerkers van het Aviodrome voelen dit perfect aan. Vader en moeder Leepel, hun kinderen – in Nederland kwam er destijds al snel een zesde bij – en kleinkinderen krijgen allerlei privileges. Bij hoge uitzondering mogen ze het platform betreden en op de stoelen van weleer plaatsnemen artikel uit het dagblad v.h.Noorden

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.