Tong Tong Fair in september 2023

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, TTF 2023. Bookmark de permalink .

14 reacties op Tong Tong Fair in september 2023

 1. Bernadette S. zegt:

  Ah wel jammer, wij zijn van plan in april-mei weer eens over te komen.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ach mevrouw S. ……… die TTF is toch maar een mager surrogaat voor wat u dagelijks kunt zien, eten, opsnuiven. En aardige Indo’s kunt u ook ergens anders in NL ontmoeten. En in mei leggen alle vogeltjes een ei.

   Pak Pierre

   • Bernadette S. zegt:

    Ja dat is wel zo Pak Pierre. Koningsdag vind ik wel tof en vaak is het mooi weer. Wat ik ook wel graag doe is het bezoeken van de Broodfabriek in Rijswijk tijdens een rommelmarkt. Veel (oudere Om en Tante) Indo’s om mee te babbelen en altijd wel wat Royal Albert, Delfts Blauw of oude poppen te vinden.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Bernadette S. zegt 25 december 2022 om 14:11: “Ja dat is wel zo Pak Pierre”.

     Naaah itoe dia. Maar deze oude Indo zult u niet in Rijswijk treffen. Wel af en toe in het aanpalende Den Haag, na Semarang zijn 2de Heimat. Daar bezit hij nog een stukje grond van ongeveer 2,5 m2.

     Pak Pierre

    • A. Olive zegt:

     ‘Royal Albert, Delfts Blauw of oude poppen te vinden.”
     Mijn vrouw verzamelt ook Royal Albert en oude poppen. We hebben gemerkt dat de waarde van oude poppen sterk omlaag is gegaan de laatste jaren. Het werd ons verteld dat de generatie die deze poppen heeft aan het uitsterven is en de nieuwe generaties geven er niet veel om.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja Pak Arthur, de één verzamelt iets voor de heb, omdat zij of hij dat “iets” mooi vindt en graag voor zichzelf wil houden, de ander verzamelt als investering, dus in de hoop dat het verzamelde in waarde stijgt.

     Ik ben op mijn oude dag aan het ontzamelen. Zo dacht ik dat het dikke postzegelalbum met prachtige oude zegels van mijn moeder mij rijk zou maken, totdat de taxateur mij uit de droom hielp. De huidige generatie weet niet eens wat een postzegel is!

     Dus ……. geniet van welke verzameling dan ook, tot bosen of het huis te klein wordt. Kijk dan wie echt blij is met de verzameling en geef die weg.

    • Hans Boers zegt:

     & Pak Pierre….totdat de taxateur mij uit de droom hielp.

     Ja, eensluidend mij overkomen een paar jaren geleden alweer toen ik mijn verzameling aanbood ter veiling… (circa 50 albums met speciale Japanse bezetting Indonesia zegels, kompleet Nieuw Guinea Untea, kompleet Israel sedert oprichting 1948, kompleet Nederland tot de invoering van de Euro, kompleet Indonesia tot 2000, kompleet oude Duitse staten, kompleet Malacca/Malaysia/overige Engelse kolonien, een bak vol first day covers en 5 kratten vol los gestort wegende circa 15 kilo nog uit te zoeken op tanding en stempeling.)

     Ik dol gelukkig, want van de opbrengst kon ik net een volle tank benzine een een portie nasi rames van betalen. 😦
     En alle die vorogaande jaren had ik me al bont en blauw betaald aan de verzekering met een getaxeerd waarde waar ik een Mercedes 600 SEL van kon kopen…. Not dus.

     De algehele regel momenteel van het vergaren en verzamelen van postzegels is: Ideren beneden de 50 jaar zegt bah tegen postzegels en boven de 50 probeert er zich vanaf te doen en raakt het aan de straatstenen niet kwijt.
     Toevallig afgelopen week een onderonsje gehad hierover met een veilingmeester in verband met een verzameling van een kennis, die er van af wil.

    • Hans Boers zegt:

     Sorry voor de type fouten. Mijn bril is beslagen door de kerst sneeuw of is het de poedersuiker op de vroege oliebollen die ik aan het verstuiven ben.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja Pak Hans, mijn verzameling cryptomunten kunnen ook de kali in. .

     “Orak pajoe setengik” zouden ze in Semarang zeggen.

     Het benne onzekere tijden.

     Pak Pierre

    • Bernadette S. zegt:

     Tijdens onze laatste reis wilde ik wat KLM huisjes meenemen. Maar die waren echter geen €3,50 tot €5,00 meer en men vroeg er nu al snel €8,50 tot €10 per stuk voor?! Dat kwam blijkbaar vnl. door een TV programma waardoor ze zeer populaire verzamelaars-objecten waren geworden. Zoals het gezegde gaat: “het is maar wat de zot er voor geeft”.

     Van postzegels heb ik geen greintje verstand en ik vraag me ook af wat mijn schoonmoeder indertijd bezielde om altijd maar die kinderzegels te kopen voor de gehele familie. Hopelijk was het voor een goed doel. Mijn man wilde ze ook ooit verkopen maar dat was geen succes.

     Gelukkig zijn de Royal Albert’s voor mijn privé verzameling, soms neem ik wel eens mee voor vriendinnen. Sinds dat de productie naar Indonesië (Tangerang) verhuisd is, zijn de oudere Engelse stukken hier zeer gewild.

 2. Bung Tolol zegt:

  Ha ha ha ! Die KLM huisjes zijn hot spot ! Ik kocht er + 50 voor 1 euro per stuk op Koningsdag ,vijf jaar geleden en nog diverse los .Eerst waren ze 10 euro per stuk maar nu december 2022 35 euro per stuk .Wat ook een leuk soort huisjes zijn Lilliput Lane cottages ,handgeschilderde cottage huisjes uit Engeland .Kocht er 40 bij de Kringloop a 3 euro per stuk sommigen zijn + 120 euro per stuk waard .Heb nu + 400 miniatuur huisjes van allerlei soort ,is toch veel leuker dan postzegels ! Kijken naar postzegels is geen klap aan ! Kijken naar leuke miniatuur huisjes wel .Tja als je je geen echt huis kunt veroorloven koop je maar een miniatuurtje .😜🤣😎

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ooit werd ik door onze nationale trots gebombardeerd tot “frequent flyer”. Die status leverde wat van die Delfts blauwe huisjes op. Zij staan nu ergens verstopt in een kast. Mijn vrouw had ze gekwalificeerd als “tètek bengèk”, prullaria die plaats inneemt.

   Als ik dat zo lees van Boengkie, dan moet ik ze maar eens gaan afstoffen, om mee te beginnen. Wanneer onze nationale trots nog eens helemaal door de Fransen wordt opgevreten, dan warden die tiny houses collector’s items en kan ik er mee naar de TEFAF.

   • Bernadette S. zegt:

    Maar niet opdrinken Pak Pierre! Onbeschadigd en gevuld zijn ze meer waard. Wat wel eens problemen opleverde bij de Indonesische douane; die weten dat er jenever inzit.

    • Bung Tolol zegt:

     Als er naar Moslim landen werd gevlogen ,zat er geen jenever in maar kreeg je een huisje met een rond gat er in .apa itu ? Nou een asbak ! Sigaret er op ( Je mocht nog roken in het vliegtuig ) en de rook ging door de schoorsteen weg ! Er is nu een grote vraag naar die huisjes ook van uit het Buitenland !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.