Nieuwsbrief november ✦ 15 jaar IHC!

Nieuwsbrief november ✦ 15 jaar IHC!

Bij de oprichting van Stichting Indisch Herinneringscentrum op 8 november 2007 stond ‘de ondergang’ van het voormalig Indisch Huis de mensen nog vers voor ogen. Een jaar eerder immers werd de subsidie van het Indisch Huis door het ministerie van VWS stopgezet. En de nieuwe stichting was zijn rechtsopvolger. Toen ik 2 jaar later aantrad als directeur, merkte ik dat velen nog steeds sceptisch waren over het nieuwe herinneringscentrum. “Zou het wel gaan lukken?”, vroeg men zich af.

En kijk nu: Deze maand staan wij stil bij het feit dat het Indisch Herinneringscentrum alweer 15 jaar bestaat. Met een bevlogen team zorgen wij ervoor dat mensen in Nederland kennis kunnen opdoen over en zich bewust worden van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië. Wij hebben aandacht voor de dekolonisatie van voormalig Nederlands-Indië en doen dat met educatie, tentoonstellingen en publieksactiviteiten. Zo geeft het Indisch Herinneringscentrum het Indisch geheugen een waardige plek in de Nederlandse maatschappij, zodat de herinnering aan de geschiedenis nooit verloren gaat.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.