Uw Chinees-Indonesische familienaam in een 姓 karakter

Veel Nederlanders hebben behalve Indonesische ook Chinese voorouders, maar het onderzoek daarnaar werd lange tijd als vrijwel onmogelijk beschouwd. Niets is minder waar, zoals onder andere blijkt uit de familiegeschiedenis van Oe An Wang, waar zij haar familie kan traceren via het Chinese voorouderlijke dorp tot het jaar 2698 voor Christus. Een eerste stap bij het uitzoeken van de Chinese roots is het opsporen van de Chinese karakters van de naam, die bij aankomst van de totok (veelal uit Fuijan) in Nederlands-Indië in Latijns schrift werd omgezet. Deze Chinese karakters zijn bijvoorbeeld te vinden op grafstenen in Nederlands Indië. Maar wat als er geen graf bekend is? Gelukkig is er in 1932 een adresboek uitgegeven met meer dan 700 pagina’s met gegevens van voornamelijk Chinees-Indonesische bedrijven, met Chinees en Nederlands onder elkaar. Een soort Rosetta Stone van Chinees-Indonesische familienamen dus.    IGV

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.