I.M. Rumidjah

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op I.M. Rumidjah

 1. kembang merah zegt:

  Diep respect voor haar hoe zij zichzelf bleef tijdens deze documentaire en zich NIET liet intimideren door de islam. Het was een eye-opener !! Als de vele miljoenen Indonesiërs het óók hebben gedaan…. was Indonesië niet het grootste islamietenland ter wereld geworden !!
  Selamat Jalan Ibu……….veel respect voor U.
  Na bestaande gecondoleerd.

 2. Teoretis is Indonesia de grootste Mohamadaans land.Maar in practijk is het niet zo.Ga naar Pasar Tanah Abang in de PUASA tijd.Hoeveel mensen die niet roken en eten.Hoochstens 20%. En toch zijn meestal de handelaren van Sumatra( Padang/Atjeh ) en Sundenesen en buiten Java ( Kalimantan /Sulawesi),de zogenaam de fanatieke Mohammadanen.Hoeveel % gaan 5 keer perdag bidden( Sholad)?Na de 1965 moeten alle mensen op hun ID(KTP) aan tonen dat ze een godsdients hebben en het gemakkeliks is Mohammadaan te zijn .Ander wordt je als PKI( communist) bestempeld en kan je niets meer doen.The fact is dat de meesten alleen maar KTP Islam zijn en dat is ongeveer 40% van de 250 millioen ofs alleen maar 100millioen.

 3. RLMertens zegt:

  @ i.m. mah Rumidjah; – een onvergetelijke onovertrefbare figuur, die haar eigen levensrol speelde in die prachtige 3 luik; Stand van de zon- maan en sterren van Leonard Retel Helmrich. Hoe Leonard zo intiem met zijn camera alles kon vastleggen: is mij een raadsel. Verbluffende scenes; hoe mah Rumidjah achterste voren op een motor gezeten die een lorri aandrijft, terug keert naar haar dessa! Tegen een achtergrond van sawahs en majestueuze bergen. Onvergetelijk! Selamat jalan, mah!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.