ℑ𝔫𝔡𝔦𝔰𝔠𝔥4𝔢𝔳𝔢𝔯 15 𝔧𝔞𝔞𝔯

We begonnen januari 2005.  Met zijn drietjes.  Een had geen inspiratie meer na enkele maanden.
Een van de eerste berichten was van 20 januari 2005 over een benefietsingle voor de tsunami-slachtoffers te Indonesië. Bron.

Nelly en ik hadden wel zin in de nieuwssite en we maakten onze eigen stijl van Indische cyberjournalistiek. Post-Indisch,  postkoloniaal, de papieren inktpagina’s voorbij.  Ze ging steeds meer Indische evenementen bezoeken en foto’s en filmpjes maken. Voor velen die haar ontmoetten was zij het gezicht van Indisch4ever, maar mensen die mailden zagen mij als de vertegenwoordiger. In  2011 opende ze  een facebookpagina.

Ook in  2011 was er een mislukte renovatie van onze server weblog.nl van Sanoma. Na twee weken zagen we dat het nooit meer goed  zou komen.  En heropenden we de site bij wordpress.com. Gelukkig hadden we een backup van de meeste teksten en plaatjes.
Toch verloren we veel plaatjes.  weblog.nl heeft nooit meer alles goed kunnen herstellen en de accounthouders vertrokken  naar elders en dit bedrijf bloedde dood.

Een paar jaar terug haakte Nelly af en bleef ik gestaag  doorgaan met de site.
Ellen, ook wel bekend als Elmi of Ellen M, kwam helpen met verslagen, foto’s en filmpjes maken van evenementen. En nu post  ze bijna dagelijks op de facebookpagina.

De teller op de weblog  staat op 17.680 publicaties. Dat is 3,2 per dag.  Maar honderden topics zijn om diverse redenen verwijderd. Ook van de reacties zijn er honderden ooit geweest maar niet meer in het archief. 122.600 reacties is  22,36 reacties per dag.
Eilaas, sinds 2017 is het aantal bezoekers dalend. Van 233.00 naar 209.00 tot 160.000 in 2019   Dat is voor 2019 .. zowat 438 per dag .

doormaaryaanim2

poekoelteroesanim3Maar nu:   dóóóór ya ?

At last but certainly not least:  Veel dank aan de lezers die met hun reacties, tips, foto’s, meedenken…. veel bijdragen.

Boeroeng

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

48 reacties op ℑ𝔫𝔡𝔦𝔰𝔠𝔥4𝔢𝔳𝔢𝔯 15 𝔧𝔞𝔞𝔯

  • R Geenen zegt:

   Jammer dat je gasten alleen maar mogen schrijven en geen foto’s mogen plaatsen.
   Immers een foto is vaak meer waard dan 1000 woorden. Al zouden de pixels beperkt blijven.

   • Boeroeng zegt:

    Vind een plaatje op het internet
    Men kan het adres van het plaatje kopiëren en plakken in een reactie.
    Als het goed is, wordt het direct zichtbaar .

    Wat vaste lezers ook doen soms, is mij een plaatje sturen met verzoek of ik het onder hun naam in een reactie kan publiceren.

    • R Geenen zegt:

     Dat is algemeen bekend, maar blijkbaar is die methode niet de juiste.

    • Boeroeng zegt:

     Toch…. blijf proberen een plaatje toe te voegen aan een reactie.
     Het lukt meestal wel, als het adres goed is.

     voorbeeldje van plaatje elders op het internet doorgelinkt

 1. frank lutter zegt:

  ik volg jullie elke dag! Ga vooral zo door.
  Dank van Frank

 2. Bert Krontjong zegt:

  Nou Beste Boeroeng ,als niemand je nog heeft gefeliciteerd zal ik maar de eerste zijn SLAMAT !! Ja zo nu en dan ,heb ik de indruk dat je de directeur van het gekkenhuis /krankzinnigen gesticht bent ,je weet toch zet 2 Indo,s in een kamer en ze vechten elkaar de kamer uit ,tot mijn eigen verbazing zit ik ook al een paar jaartjes op je site Indisch4ever maar vergeleken met de rest ben ik nog een betrekkelijke nieuwkomer .Die discussies op Indisch4ever ? ach ja laat ze ! het ene oudje van over de 80 wilt het andere oudje van over de 80 overtuigen van zijn eigen gelijk ,mission impossible ! Wie ik OOK wel even in het zonnetje wil zetten ? Pak Lemon ! uiterst beleefde slimme man ,hij citeert veel ( slimme manier ) en als iemand hem verbaal aanvalt ,kan hij altijd zeggen “” Ik citeer slechts”” Pak Lemon heeft ook geen mantra,s zoals Nederlands beleid ,de Bersiap etc nee hij houdt zich op een gepaste afstand , een ECHTE BESCHAAFDE INDO ! Mw Ellen is ook zo,n type uiterst beschaafd en houdt netjes afstand .Of ik ook zo,n beschaafde Indo ben ? beslist niet ! Heb vaak de neiging ,ik zoek die vent op en pukul hem helemaal mati maar ja mati is in het Surinaams vriend ,dus laten we het wel netjes houden ! Pukul terus Boeroeng !!

  • PLemon zegt:

   @ Pak Lemon heeft ook geen mantra,s zoals Nederlands beleid ,de Bersiap etc nee hij houdt zich op een gepaste afstand …

   # Terima kasih. Pak Bert…ach als je als teener je geboorteland verlaat heb je nog de ogen dicht omtrent het hoe en wat over de diaspora. Van de volwassenen hoor je wel iets over de jappentijd, de bersiap en wist je iets van de rondtrekkende bendes( de peloppors).
   Verder in negri blanda opgroeiend is je focus toch meer op dit land gericht en bestaat Indonesië alleen in je herinnering. Aangevuld met wat erover wordt geschreven en afgebeeld. De persoonlijke verhalen van de reageerders laten je verder graven in het verleden en ik geef in de discussies graag door wat over het betreffende onderwerp gezegd en gepubliceerd is.

 3. Piet Azijnpisser zegt:

  Boeroeng: “Eilaas, sinds 2017 is het aantal bezoekers dalend. Van 233.00 naar 209.00 tot 160.000 in 2019 Dat is voor 2019 .. zowat 438 per dag. doormaaryaanim2. poekoelteroesanim3Maar nu: dóóóór ya?”

  Zo te zien richt jij je op continuïteit. Dat zullen je vaste bezoekers ook prettig vinden. Twee handen op één buik. Misschien dat je dan toch meer bedrijfsmatig tegen de zaak moet aankijken en je in eerste instantie afvragen waaraan de daling te wijten is.

  Ik ben bang dat “natuurlijk verloop” een oorzaak kan zijn, maar 73.000 (233.000 – 160.000) die in de laatste 2 jaar zijn overgegaan naar God in den Hemel lijkt me toch erg veel. Waaraan kan die forse daling dan wel liggen? Dat is de hamvraag.

  Je zou eens kunnen kijken – als dat mogelijk is – bij andere “Indisch gerelateerde” babbelsites. Is daar een soortgelijke trend waarneembaar en zo ja, hebben zij daar een verklaring voor?

  Kan je de wegblijvers die nog leven bereiken, dan is het natuurlijk heel zinvol ze te vragen waarom ze niet meer zijn geïnteresseerd en aan de hand van het antwoord bekijken of en op welke manier jij je aanpak (beleid) moet wijzigen.

  Personen die voorheen prominent aanwezig waren met waardevolle bijdragen en die nu langer of korter zijn weggedoken zoals (in willekeurige volgorde) Mas Rob, E.M., Hans Boers, Bo Keller, zou je ook kunnen benaderen met de vraag naar hun visie op I4E anno 2020 en verder. Dames zijn helaas altijd sporadisch bezoeker geweest, maar de mening over I4E van Ellen/Elmi/Ellen M., Nadia L., Lizzy en anderen zou jij je zelf niet moeten onthouden.

  Mijn eigen duiten heb ik ongevraagd en niet altijd tot je genoegen al eerder in het zakje gestoken. Ik heb o.m. een vergelijking gemaakt tussen de prettige sfeer binnen I4E in de begintijd en de vaak onvriendelijke toon die men (niet allemaal!) nu tegen elkaar en anderen aanslaat. Daar kan je misschien ook lering uit trekken.

  Mijn welgemeend samenvattend advies: Probeer niet alles in je uppie te doen en zie advies van anderen niet meteen als bedreiging en boosaardige kritiek. Een iegelijk heeft respect en bewondering voor je inspanningen.

 4. Jan A. Somers zegt:

  Het dagelijkse aantal,reacties lijkt mij het grootste bewijs hoe of je site wordt gewaardeerd. Alleen jammer dat de wereld er de laatste tijd niet vriendelijker op is geworden. Daarom heb ik al een paar keer ‘besloten’ ermee te kappen, maar ja, het is Boeroeng toch! Een vriend van ons allen. Doorgaan!

  • Piet Azijnpisser zegt:

   Doorgaan terwijl je de kans loopt dat er om ieder wisse-wasje naar je wordt gehapt of dat je op alles wat je geduldig uiteenzet de zelfde mantra ten antwoord krijgt is ook niet leuk.

 5. Bert zegt:

  Ik reageer ook weleens op voetbalsites en daar kunnen lezers hun voorkeur te kennen geven door het vakje “” Vind ik leuk “” in te vullen ,laatst toch 45 likes voor een opmerking ,uiteraard is Voetbalprimeur niet te vergelijken met Indisch4ever maar de lezer ,die liever niet reageert kan met een “”Like”” wel te kennen geven ,dat hij/zij het leuk vond .Ideetje voor Indisch4ever?

  • Piet Azijnpisser zegt:

   Tussen “Vind ik leuk” en “Vind ik niet leuk” zitten nuances waar Boeroeng baat bij zou kunnen hebben in zijn pogen I4E “een mampirpunt voor indo’s met interesse voor ons gezamenlijk verleden” (dank voor je treffende formulering, Noor) te laten zijn. Ik zou aan “mampirmunt” alleen nog het bijvoeglijk naamwoord “gezellig” willen toevoegen, een mampirpunt waar het plezierig toeven is.

  • R Geenen zegt:

   Beste Bert: Websites hebben geen functie Like en Dislike. Die worden alleen in de multimedia, zoals Facebook gebruikt. I4E heeft ook een Facebook site op de bar staan. Dus ga je daar je gang. Persoonlijk kan je het onderwerp voetbal niet vergelijken met onze vaak trieste geschiedenis. En wanneer iemand een Indische ervaring uit het verleden verteld, ga je toch niet “Like” er bij zetten.

   • Bert zegt:

    Voetbalprimeur is geen facebook maar een site van de Telegraaf ,daar kun je aangeven of je een reactie leuk vind ,een dislike is er niet bij .dus de reageerders doen hun best om zoveel mogelijk goede commentaren te krijgen ,ja een mens is ijdel toch ? Ik kijk nooit op Facebook .En natuurlijk kun je het onderwerp voetbal niet vergelijken met de vaak trieste geschiedenis van de Indische mensen maar je kunt er wel een andere draai aangeven b.v 1) Interessant 2) Nooit geweten 3) Wil ik meer van weten 4) Blij dat u het zo verteld heeft 5) Als het een grappig verhaal is :Leuk ,6) U heeft mij de ogen geopend etc etc .Dit allemaal is een mogelijkheid voor de lezers om hun opinie te uiten ,zonder zelf een reactie te geven .en allemaal uiteraard anoniem .zo haal je de drempel bij de lezers weg en kunnen ze anoniem een klein zegje doen .

    • R Geenen zegt:

     Maw iemand moet het dus zelf schrijven. Dan kan ik je nu al schrijven dat de meesten het niet doen. Ik ook niet. Bij I4E en ook JP ga ik vlug over de onderwerpen heen. Bij de eerste zin of 2 weet ik al of het mijn cup of tea is of niet. Ook bij de naam die er onder staat weet ik wat te doen.
     De onderwerpen van toen hadden meer mijn aandacht. Ben gauw klaar en gaat tot de orde van de dag. Het enige dat ik weet, door een geluid, dat ik een email heb ontvangen. Outlook staat namelijk altijd open, ook als ik met een artikel bezig ben.

    • Piet Azijnpisser zegt:

     Geenen: “Ben gauw klaar en gaat tot de orde van de dag”.

     Nou … dat valt wel mee toch? Ik zie dagelijks wel een paar stukjes van u op deze site.

    • R Geenen zegt:

     Als ik dat met u en enkele anderen vergelijk.

    • Piet Azijnpisser zegt:

     Nu ja heer Geenen, ik heb niet gezegd “Ben gauw klaar en gaat tot de orde van de dag”.

     Bij mij hangt het van de issue af. Soms is het in de schuttersput bij Pak Pierre leuker. Veilig tegen rondvliegende kogels en mantra’s. Soms riskeer ik de flak.

 6. Rick van den Broeke zegt:

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal Boeroeng! Ooit in de jaren ’90 van de vorige eeuw startte ik ‘Indisch Informatiepunt’ , dat ik zo’n 10 jaar later heb opgeheven. Jouw site is een hele mooie opvolger geworden met heel veel relevante informatie voor iedereen die de Indische cultuur een warm hart toedraagt. Keep up the good works!

 7. noor zegt:

  Lieve vogel, van harte gefeliciteerd met deze drie lustra! Grotendeels jouw verdienste!
  Hoe iedereen er ook tegenaan kijkt, deze website is een mampirpunt voor indo’s met interesse voor ons gezamenlijk verleden. Het zou ook een kumpulanspunt kunnen zijn met een soort “praatpunt-topic” zoals vroeger op de Pelitasite (De Plek). Nooit geharrewar, nooit gehakketak. Tja… good old times.
  Maar jij vogel, jij doet het toch maar, en houdt daardoor ons uitstervend ras zoveel mogelijk in leven. Dankjewel!

  • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

   Van harte proficiat met deze verjaardag, B., inderdaad een mijlpaal, en petje af dat je nog steeds de boel draaiende weet te houden, waar haal je toch de motivatie vandaan.
   Moet toegeven dat ik meer lees dan schrijf/commentaar geef, heel af en toe steek ik mijn kepala wel eens boven de parapet, maar voel me tegenwoordig meer senang achter de coulissen, quiet presence in the background. Moet ook kunnen toch.
   En elke dag wanneer ik m’n computer aanzet is I4E mijn eerste port of call, without fail!
   Jouw site maakt voor informatief en interessant lezen, is belangrijk voor een ieder met een Indisch verleden, vooral ook voor ons die niet (meer) in NL woonachtig zijn, maar die nog altijd geinteresseerd zijn in Indisch gerelateerde onderwerpen.
   Lang moge er meerdere verjaardagen volgen, terima kasih banyak, Henk!!!

 8. Boeroeng zegt:

  Ruiken jullie het al?
  satébbc

  • Bung Tolol zegt:

   Laat je het NIET weer aanbranden Henk aka Boeroeng zoals vorige keer ,toen ook nog je huis bijna in de fik ging .

   • Elmi zegt:

    🤣🤣🥳🥂

   • Boeroeng zegt:

    Biertje staat gereed…. tegen brandpogingen .
    Alcoholvrij !!! Moet meegaan met de mode

    Blijven lezen, blijven reageren, blijven meedenken en tips sturen.

    • Bung Tolol zegt:

     @”” Moet meegaan met de mode”” Je moet niks ,ik heb nog steeds de zelfde sarong aan ,die ik ook aanhad toen ik van de boot stapte in 1951,schijnt plotseling mode te zijn .Iemand vroeg mij waar ik die mooie sarong had gekocht ,ik antwoordde “” Batavia 1949″” Die persoon denkt nog steeds dat Batavia1949 een webwinkel is .

    • Piet Azijnpisser zegt:

     Batavia Stad aan de boorden van het Markermeer masih berdiri om gezellig inkopen te doen. Vandaar kan men zich inschepen op de “Batavia” en mijmeren hoe het was op zo’n VOC-schip, 9 maanden lang naar den Oost (oh kasian!), dan een rondje archipel voor de palla en de tjengkèh, en passant wat inlanders in de houding zetten en Portugezen hun forten uitschieten en dan vol beladen 9 maanden lang terug.

     Een scheepjen in de haven landt …….

    • Jan A. Somers zegt:

     Dat schip is voor de Olympische Spelen in ? in Australië door Philips naar Australië gebracht om daar dienst te doen als ontvangstruimte. En heeft daar voor het eerst vrij gezeild. Een neef van mij die op die Bataviawerf werkt, is daarmee mee geweest. Geweldige ervaring!

    • Piet Azijnpisser zegt:

     Sydney?

    • Arthur Olive zegt:

     Dit is uit de tijd van Wooden Ships and Iron Men.
     Wij hebben de “Batavia” nog gezien toen het in aanbouw was. Loved it en was er bijna niet van weg te krijgen.

   • Boeroeng zegt:

    En deze…..
    mét alcohol, maar virtueel, dus men kan nog autorijden na lezen van dit topic.
    Goeie uitvinding toh ?indosmilanim peci

 9. Barbara Zuidema zegt:

  Dag Boeroeng,

  Wat een enorm succes, zoveel bezoekers! Hulde, complimenten, veren, klaroengeschal.
  Want het lijkt me heel erg veel werk zo’n site bijhouden. Ik lees een paar keer per week Indisch4ever en wat houden jullie site (Ellen dus ook) me goed op de hoogte van wat er speelt in Indo-land. Echt heel fijn, omdat je ook over van alles en nog wat publiceert. Daarom geef ik Indisch4ever ook heel vaak door aan vrienden en cursisten. Dat het aantal bezoekers tóch terugloopt is jammer (en onbegrijpelijk). Maar jullie houden nog genoeg lezers en reageerders over, he? Hopelijk gaan jullie nog even met plezier door.
  Terima kasih banyak!
  Barbara

  en een reactie van mij aan meneer Somers:

  Beste meneer Somers,

  Alstublieft niet kappen, hoor. Ik lees uw mening of aanvullingen op een verhaal juist graag. Daar leren we van. De pinnige, onvriendelijke opmerking laatst op een opmerking van u, vielen me op. Onterecht, niet aardig en ik kan me voorstellen dat u even geen zin meer had om te reageren. Als mensen zo ”hakkentakken” geeft dat de lezer ook een onprettig gevoel. Gooi het maar over uw schouder, die zure opmerkingen en…. Poekoel teroes, Pak Somers!

  Vriendelijke groet,
  Barbara

 10. Gefeliciteerd en bedankt voor al het nieuws en informatie dat we van jullie mochten ontvangen! Mvg Felix

 11. buitenzorg zegt:

  Boeroeng,
  Als geen ander weet ik wat het kost om een site als Indisch4ever in de lucht te houden. Vraag me soms af hoe je dat volhoudt. Doorgaan? Natuurlijk!
  Ik heb alvast een monument voor je opgericht:
  https://kolonialemonumenten.files.wordpress.com/2016/09/aequator_4-docx.jpg?w=1000&h=712

  Bert

  • R Geenen zegt:

   @ Bert:
   Dan toch een vraag over website: Weet je het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org?

   • buitenzorg zegt:

    WordPress.com is – alhoewel de naam anders doet vermoeden – de gratis variant, d.w.z.het instapmodel voor de meeste privé sites. WordPress biedt hier wél extra diensten aan tegen betaling (geen advertenties, een uitgebreid aantal extra themes etc).

    WordPress.org is het betaalde platform, meestal gebruikt door bedrijven, waar veel meer mogelijkheden worden geboden. Dit platform vereist echter ook veel meer technische kennis.

    • R Geenen zegt:

     B, Ik weet dat je het allemaal weet. Daarom heb ik de andere Bert met volle naam beantwoord. De technische kennis valt heus mee. Maar je heb gelijk wat betreft de mogelijkheden. En daarvoor betaal ik ook jaarlijks voor zowel het parkeren op de servers met inbegrip van onbeperkt emails en beveiliging. Het begin met het registreren (patent) van mijn naam, dat ieder jaar betaald moet worden aan GoDaddy.com. Dan de opzet van de nieuwe website, dat ik gekocht heb, parkeren op de 2 beveiligde servers van Hostgator.com met inbegrip https (de letter s van safe moet ik ook ieder jaar betalen). Een jaarlijkse fee. And last but not least is de beveiliging van de website via wordfence, die zowel wordpress.com als .org beschermd. Echter via .org is dat ook een jaarlijkse premie. Bovenstaande is een bescherming voor websites. Want mijn computer is daarnaast beschermd door Bitdefender, met ook de volledige jaarlijkse betaalde versie. Waarom dat allemaal? Omdat mijn artikelen (engels en nederlands) over de hele wereld gaan en heb daarom via de beveiliging kan ik bepaalde landen uitsluiten van mijn web ( de landen met cyber criminelen die toch niets te maken hebben met onze geschiedenis). Heb contact met 6 verschillende (internationale) forums en gebruik er 4 email namen voor.
     Zo heeft een ieder zijn keuze. Ik zie mijn computer als een brain waar ik alles kan vinden wat ik heb opgeslagen.

 12. PLemon zegt:

  @ weet ik wat het kost om een site als Indisch4ever in de lucht te houden.

  # Zoals beschreven … Gedrevenheid om ons erfgoed te onderhouden dat anders in het vergeetboek dreigt te raken. Vooral omdat uit onze gratis toen koloniale gemeenschap tegenwoordig de scherpe randjes onder een vergrootglas worden gelegd en bekeken. Een beetje tegengas van onze kant kan geen kwaad met herinneringen uit de tempo doeloe periodes.
  Het is duidelijk dat de gewone burgers/onderdanen in het politieke spel van macht en bezit zich door hun ‘ hoger geplaatsten’ laten ( mis )leiden en in een concept van een Gemenebest voor iedereen goed te leven zou zijn. Enfin met I4e komen we een heel eind om die puzzel vd diaspora te ontleden met eigen ervaringen en gedocumenteerde feiten.

  Behalve deze mentale kant van B om al onze zienswijzen te kanaliseren kost de site ook tijd, moeite en vooral centjes. Voor dat laatste zou zoals in de Social media al gebruikelijk is een steunfonds ingesteld moeten worden. B. Jangan malu minta , voordat het te begrotelijk dreigt te worden.

  • PLemon zegt:

   Typo :. gratis toen koloniale gemeenschap = dagelijkse toen enz.

  • Boeroeng zegt:

   citaat
   ## weet ik wat het kost om een site als Indisch4ever in de lucht te houden.##

   Buitenzorg bedoelt ‘kost” aan energie. Het concept van bloed, zweet en tranen.
   In € gemeten…. ach… enkele tientallen euro’s per jaar…
   Heeft geen naam.
   Het geheim is discipline en een tic hebben.

   Ee voordeel is soms… ergens heen gaan wat ik niet gedaan zou hebben zonder de zorg voor een weblog.
   Zoals vorig jaar augustus zwerven op de begraafplaatsen Eykenduynen te Den Haag. Dit om foto’s te maken voor de fotoserie de Weduwe… Haagse kennissen weer eens ontmoet… en tegelijk naar Sophiahof gaan, hapje eten later. Gezellig toh ?
   Kost me een paar euro die reis, maar goed besteedt aan mijn plezier.
   Wil je die fotoserie goed doen, dan moet je bronnen checken, achtergrondinformatie zoeken en zo leer je ook stukjes Indische geschiedenis. Bijv met dit laatste topic…. te ontdekken dat een groep geïnterneerde Duitsers naar India werden gestuurd.

   ps… ook mal op begraafplaats Oud Eik en Duinen. Een van mijn kennissen stond ineens bij het graf van haar overovergrootouders.
   Ze wist niet dat dit graf daar was.

   • R Geenen zegt:

    @@Ik weet niet wat het cost om in het algemeen een wordpress site in de te houden@@
    @@Het concept van bloed, zweet en tranen.@@
    @@Het geheim is discipline en een tic hebben.@@

    Beste Buitenzorg en beste Boeroeng: Bovenstaande 3 zinnen hebben me wel een poosje bezig gehouden en heb mijn gedachten een 18 jaren laten teruggaan. Ik was net gepensioneerd. Deed nog wat makelaarswerk en fotografie. Besloot via het internet webinar studie web design te leren. Het eerste ydee was alle foto’s vast te leggen. Niks doen is niks voor mij. Ben zeker geen potato couch person. Toen ik aan de internet cursus begon, raakte ik geboeid door de mogelijkheden. Kocht zelf 3 verschillende Themes, kosten rond de $100 per. De inernet cursus was toen een $500 en duur een 8 tal maanden. Lessen 2 maal in de week. 3 uren op dinsdag en 2 uren op vrijdag vanwege huiswerk en vragen stellen. Wilde 2 sites bouwen: fotografie en het indisch verhaal van de family. Een paar jaar later ontdekte ik dat dat te veel werd en besloot foto en verhalen te combineren. Een jaar of 6 a 7 werd mijn site gehackt. Gelukkig bestond de originele theme nog en mijn teacher heeft toen alles hersteld: kosten $300. Een dure les geleerd en begon alles zoveel mogelijk te beveiligen.
    “Bloed, zweet en tranen?” “En discipline en tic?” Heb dat zelf niet zo gezien. Weet zelf niet wat de heren onder tic verstaan. Ben wel eens uitgemaakt voor een “workaholic” Ik zet gewoon een goal om nuttig te zijn en dat probeer ik te bereiken. En omdat ik goed gepensioneerd ben speelt geld geen rol. Binnenkort wordt ik 84. Heb mijn doelstelling dacht ik wel bereikt, maar ben nog niet klaar. Vergeet niet dat ik ook nog lid ben van 6 verschillende forums; jullie 2 sites, 3 fotosites en een mercedes forum. Allen met een ander email. Heb ook alle foto software van Topazlabs en Studio gekocht. Vandaag nog kreeg ik het verzoek van Charley Meyer, Indo, of ik een 100 tal oude foto’s voor hem wil bewerken (editing). En de eigenaar van het Indo blaadje wacht ook op een nieuw artikel. Waarom niet!

 13. Magda L zegt:

  Boeroeng ga vooral dóór ya….je doet het goed man, ik kom regelmatig langs en ook ik geeft hier en daar commentaar bij een verhaal……
  Op naar je volgende mijlpaal….

 14. RLMertens zegt:

  ‘Tot betere tijden etc.’- Riep de Nirom in 1942. Die betere tijden zijn: nu! Met een I4E. Nu (nog) verhalen wij over ons Indië. Mopperen, schelden mag ook. Immers aangeraakt door Insulinde (of is insuline?) blijft het 4ever! ( in gedachten hoor ik Perry Como zingen; for ever and ever ….)
  Dank zij jou met je I4E! Nog vele jaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.