Het verhaal van Nederlands Indië op uw locatie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het verhaal van Nederlands Indië op uw locatie

 1. R Geenen zegt:

  Ook in Californië?

 2. R Geenen zegt:

  Heb eerlijk gezegd mijn twijfels. De meeste Indische organisaties kijken meestal niet over de grens.
  De enige die het tot nu toe heeft gedaan is Boudie Rijkschroeff (Vimeo). En die betaalde zijn eigen kosten.

  • Boeroeng zegt:

   Je kunt niet verwachten dat iemand zo’n praatje in LA houdt op eigen kosten.
   Tenzij die persoon toch al daar heen zou gaan.

   En het is logisch dat Indische organisaties in de eerste plaats zich richten op Indische mensen in Nederland. Nu er internet is , is het makkelijker contacten leggen ver buiten Nederland. Maar dat was vroeger niet zo makkelijk.

   Ik heb als weblogger regelmatig wel nieuws en contacten wbt buiten Nederland

   • R Geenen zegt:

    @@Ik heb als weblogger regelmatig wel nieuws en contacten wbt buiten Nederland@@
    Dat is dan ook de reden dat ik ook I4E lees en ook deel neem. De meest anderen blijf ik gewoon weg. Want die nemen zelf vaak niet eens de moeite om te antwoorden of te reageren. Wat dat betreft heb ik de laatste 10 tal jaren een aardige ervaring opgebouwd.

  • Jan A. Somers zegt:

   Van mijn dissertatie en boek heeft Buitenlandse Zaken gratis per diplomatieke post gezorgd voor verzending naar de cultureel attachee in Jakarta en Sri Lanka., ter verspreiding onder universiteitsbibliotheken. Ambtenaren zijn de kwaadsten niet! En met het Erasmuscentrum in Jakarta is vaak ook wel wat te organiseren. Heb ik gemerkt met de herdenking van het zoveelste jaar van de VOC.

   • Loekie zegt:

    Per gewone en gefrankeerde post zijn onder meer op ambassades ook boeken terechtgekomen over o.a. klederdrachten, economische ontwikkelingen, sexueel overdraagbare aandoeningen, de ontwikkelingen binnen de Europese Unie, het Koninklijk Huis en over de groei van de Rotterdamse haven.

    • Jan A. Somers zegt:

     Klopt, dat is het voorlichtende werk van de cultureel attachee. Ik was hiervoor even fout, in Jakarta gaat het om het Erasmushuis. Uit hun website: Het biedt een breed scala van activiteiten die passen in het raam van de Indonesisch-Nederlandse culturele betrekkingen. Er worden o.a concerten, lezingen, film en toneelvoorstellingen georganiseerd, evenals tentoonstellingen, zowel op het gebied van beeldende kunst als geschiedkundige onderwerpen. (…) Het Erasmus Huis heeft een eigen openbare bibliotheek met een uitgebreide verzameling van 15.000 boeken, kranten en tijdschriften uit beide landen. Naast literatuur en lectuur, kunt u in de bibliotheek veel boeken vinden over de geschiedenis van Indonesië en over Nederlandse en Indonesische kunst en cultuur. De bibliotheek beschikt ook over een uitgebreide muziekcollectie van 900 cd’s van verschillende genres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.