Ondertussen bij Warung de Javaan

Zie dit: http://dejavaan.com/

of zie deze:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Ondertussen bij Warung de Javaan

 1. Loekie zegt:

  Weer een die geen sateh babi op de kaart heeft staan.

  • Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

   Dat potjo potjo ken ik niet. Op de video kon ik het op mijn gemak bekijken, het ritme was wel zodanig dat ik als jonge bejaarde het tempo best kan volgen.

   Toch best anders dan dat bachata, salsa waar ik sinds kort mee bezig hou. Daar wordt zoveel gedraaid en gebogen dat ik me voor de eenvoud maar bezighoud met tellen:
   1-2-3, 1-2-3. een beetje Tja-Tja-Tja. Ik ben altijd blij dat ik na vele malen 1-2-3 nog steeds op mijn benen en tegenover mijn vrouw sta.

   Volgende keer ga ik in Nederland bij De Javaan voorbij, ze staan nog niet op Tripadvisor. Op Tripadvisor zeur ik niet, het wordt nog erger.

 2. bert zegt:

  Je hebt in Nederland al ” De lachende Javaan” ,”” De lekkere Javaan”” en “De goede Javaan” en deze Javaan in Den Haag is zeker ” De dansende Javaan ?”” Maar wie heeft dit filmpje opgenomen ? Dat was zeker de dronken Javaan !

  • e.m. zegt:

   Haha, deze kende ik nog niet allemaal. Ik wist al wel van de Javaansche Jongens Om Sid en SiGeblek . . . 😀

  • Arthur Olive zegt:

   Deze dansende “Javaan” wijst naar zijn kokerrellen met zijn middelvinger inplaats van met zijn duim, misschien is dat de babi.

   • bert zegt:

    Scherp gezien Mr Olive,ik kan mij herinneren dat mijn moeder dat ook altijd met de duim deed ,snapte er nooit wat van ! Maar in Suriname schilde ik altijd VAN me af ,in Nederland schilde ik plotseling NAAR me toe ,is dat misschien je zelf aanpassen ? Trouwens zag u dat ketjap Bintang ? Geef mij maar Bir Bintang ! .

    • Ron zegt:

     In mijn jonge jaren als zeeman dronk ik ook wel eens bier Bintang. Kreeg er na koppijn. Na informatie werd mij verteld dat bier in de tropen eerder bederft. Omdat te voorkomen werd er een klein percentage arsenicum aan toegevoegd.

  • R. Bastiaans zegt:

   ** Maar wie heeft dit filmpje opgenomen ? Dat was zeker de dronken Javaan ! **

   Waarschijnlijk een Jawa tersasar 😀

 3. bert zegt:

  In bier zit Sulfiet ,dit is om de houdbaarheid te behouden ,kan zijn dat je daar allergisch voor bent,als er in Indonesie per “””Ongeluk “” Arsenicum aan toegevoegd is inplaats van Sulfiet is deze partij bedoeld voor de Japanse Markt ( De Indonesiers hebben nog een Durian te schillen met die Japs )

  • Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

   sulfiet ontstaat bij de biergisting, normaliter wordt er geen sulfiet toegevoegd , zie deutsche Reinheitsgesetz. Voegen die Indonesiers toch wat aan het bier toe, dan hebben ze wel een probleem.
   Dat Japanners zulk bier accepteren, lijkt me sterk. Japan controleert voedingsmiddelen, ook bier heel streng en dan druk ik me eufemistisch uit

   • Ron zegt:

    Zo vindt men ook bij het maken van wijn sulfiet. Bij een minimale hoeveelheid heeft men daar geen last van. Nogmaals, in mijn zeemanstijd werd mij in Maleisië verteld dat er in de tropen ook een pietsie arsenicum werd toegevoegd. Waar of niet waar?

    • e.m. zegt:

     To Putin my two €urocents worth … ik vermouth niet waar.

     Arsenicum zit meen ik al in alles wat groeit en bloeit (granen, hop, druiven, padi dll).

     Still … ‘Poison snake bites you and you’re poison too’!*

     *Bruce Springsteen

  • bert zegt:

   Prachtig he Pak Boeroeng! De 3 e en 4 e generatie Indo doet wat de 2 e generatie heeft nagelaten zich Indisch te uiten ! Maar wat zou de 3e en 4 e generatie in Indonesia doen? Volgens kenners leven er nog 1 miljoen mensen in Indonesia met Europees bloed,zie die jongen in Manado ,die ontdekte dat hij Joods bloed had via zijn Europese voorouders,zich meteen bekeerde tot het Jodendom en nu een synagoge bestierd.kan gelukkig in Manado ! In Jakarta kan hij het wel schudden ! Hij lijkt mij het type Ricky Risolles !Die denkt ook ,ik doe wat ik wel ,zo is dat ,lak aan iedereen wat maloe ???

   • Loekie zegt:

    Da’s precies het (grote) verschil met de 1e en voor een deel met de 2e generatie. Die hadden/hebben die innerlijke beschaving, zich uitend in bescheidenheid (vaak teveel bescheidenheid, inderdaad). Maar die bescheidenheid/hoffelijkheid gaf hen die stijl en die stijl bracht de Indische sfeer.
    Maar goed, da’s nu allemaal verleden tijd. Nu is het inderdaad lak aan alles en iedereen. En dan krijg je het Paul de Leeuw-niveau, op zijn modern-Indisch.

    • bert zegt:

     Nu ben ik het totaal met je eens Loekie,vaak teveel bescheidenheid,inderdaad maar stijlen veranderen ! Zou een Mc Donalds kans hebben in Batavia anno 1930 ? Nee natuurlijk maar nu ? Topper ! Vroeger liep elke kerel met een hoed of pet ,tegenwoordig zien ze je dan als een crimineel aan Maar ik vind dat geen Paul de Leeuw -niveau ,Paul de Leeuw heeft GEEN niveau ! Ricky Risolles WEL !!! PUKUL TEROES RICKY !!

    • Ron zegt:

     Ik las nog niet zolang het volgende op een Indo site: ———en dat blijft maar zeuren, schoppen en tergen. Wat dat betreft helemaal Hollands. Negatief, nooit goed, alles beter weten. Typisch Hollandse gezeur van indo’s die hier te lang zitten.
     Als dat allemaal waar is, ben ik eens met het Paul de Leeuw-niveau.

 4. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Citaat: …..De 3e en 4e generatie Indo doet wat de 2e generatie heeft nagelaten zich Indisch te uiten ! ik doe wat ik wil ,zo is dat ,lak aan …..

  Misschien kan die bepaalde derde en vierde generatie zulke “Indische uitingen” beter achterwege laten. Er zijn ook andere uitingen waarop meer de nadruk gelegd mag worden, die meer een Indische stijl van leven uitdrukt met ruimte voor hoffelijkheid, innerlijke beschaving (aandacht voor grootouders/ouders, zie Sluimer) , zich uitend in zelfbewustheid (mijn derde generatie).

  En laat die 3e/4e generatie a.u.b. die woorden als gemengd/1/2-, 1/4-, 1/8- achterwege laten. het zijn duidelijke uitdrukkingen van post-koloniale geconditioneerdheid, dat blijkt ook na een rootsreis niet verloren te gaan.

 5. bokeller zegt:

  Pak Ron,
  Oei ben ’n pietske nieuwgierig en opgezocht en met dit resultaat.

  Schadelijk arsenicum in rijst, rijstmelk en andere rijstproducten
  Arsenicum in voeding
  In grond, lucht, water en dus ook gewassen komt arsenicum voor en blootstelling is hierdoor nooit helemaal te vermijden. Biologisch of niet-biologisch maakt niet uit, de arsenicum komt vanuit de bodem en het water in het product terecht. Er zitten echter grote verschillen in de hoeveelheid arsenicum tussen de verschillende gewassen en voedingsmiddelen.

  Rijst bevat veel meer arsenicum dan andere gewassen. Rijst neemt van nature gemakkelijk arsenicum op en houdt arsenicum vast waardoor het zich concentreert.
  Tel daarbij op dat er vroeger veel pesticide met arsenicum werd gebruikt, ook op rijstvelden

  http://blog.greenjump.nl/post/2014/11/14/Schadelijk-arsenicum-in-rijst-rijstemelk-en-andere-rijstproducten.aspx
  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.