Ben ik een Indo?

Na het lezen van een aantal artikelen en de reacties onder deze artikelen is het me iets duidelijker geworden. Opmerkelijk is te lezen dat er veel onduidelijkheid heerst over de termen ‘Indisch’ en ‘Indo’. Maar volgens de meeste bronnen ben ik dus geen Indo omdat ik geen Indische ouders heb. Maar moet ik mezelf dan halfbloed noemen en mag ik mezelf geen Indo noemen? Terwijl ik me meer verbonden voel met het woord ‘Indo’ dan met het woord ‘halfbloed’. En niet alleen omdat halfbloed een minderwaardige betekenis heeft. Lees verder

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Ben ik een Indo?

 1. Peter James Jasper zegt:

  Ik begrijp helemaal niets van dit verhaal moet ik bekennen, of ligt het aan mij ?

 2. Ron Geenen zegt:

  Ik geloof dat dit persoontje in de war is geraakt door alle meningen.
  Als je Nederlands bloed gemengd is met Indonesisch bloed (na 1949) of gemengd is met Nederlands Indie (voor 1949), dan ben je een Indo of Indisch. Half bloed bestaat niet, want je hebt net zoveel bloed in je aderen als ieder ander mens. Je bent gemengd bloedig. Je schrijft daarbij dat je Indisch voelt. Prima, maar of je van Indisch eten houd of niet en of je tassen maakt met materiaal uit Asia heeft daar ook weinig te maken.
  Het is je eigen ik.

 3. Jan A. Somers zegt:

  Ik zou zeggen, meid maak je niet druk. Je bent gewoon wie je bent, en je bent vast wel een goed mens. Dat is toch prachtig?

 4. PLemon zegt:

  Lama Peuters :”Maar volgens de meeste bronnen ben ik dus geen Indo omdat ik geen Indische ouders heb. ”

  ===? Juist zij is ‘puur’ indo door de combinatie blanda-indonesisch of europees/aziatisch.
  Een minpunt is dat de geboorte niet in het tropenland plaatsvond ☺🙆, want dan was ze ook een ‘echte’ indische – Nederlander (voluit geschreven).
  Nu dus een ‘ras-echte’ indo en een Indische (het type) als je aan het etnisch profileren bent.

 5. PLemon zegt:

  Typo…Lama Peuters = Lama Peeters

 6. George zegt:

  Halfbloed bestaat niet, alle mensen zijn volbloed.

 7. George zegt:

  What’s in a name? That which we call a rose, by any other name would smell as sweet.
  See Shakespeare. Romeo and Juliet.

 8. Lara zegt:

  Bedankt voor de reacties! We are all one big family 🙂 Liefs, Lara

  • Boeroeng zegt:

   Wel Lara, ik vind je wel indo, want je hebt Indonesische en Europese voorouders.
   Je komt niet voort uit een Indische familie en dan ben je meestal niet Indisch..
   Is neks hoor….. gewoon indo zijn is al erg mooi !!
   Dat zijn de meeste lezers hier. !!!
   Welcome sister !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.