Sandra Reemer over uitstel kameroverleg

Lees meer     citaat van Sandra in de video: “Dit is kolonialisme anno 2015

Dit bericht werd geplaatst in diversen, Indische kwesties. Bookmark de permalink .

18 reacties op Sandra Reemer over uitstel kameroverleg

 1. masrob zegt:

  Maar wat te doen?

 2. Loekie zegt:

  Sandra is boos en verdrietig, zo deelt zij mee. Nu leer je op allerlei cursussen en trainingen, dat je een uiting van je gemoedstoestand en van je mening nooit moet laten afleiden door fysieke bijzonderheden.
  Bijvoorbeeld: je moet niet (glim)lachend zeggen dat je pijn hebt. Of je moet niet dreigen en tegelijk een hand geven.
  Vraag me af of een zorgvuldig gerangschikte borstpartij ook afleidt van boosheid en verdriet.

  • masrob zegt:

   Tja….

   Ik vond het filmpje sterk en de boosheid oprecht. Ik begrijp werkelijk niet waarom binnen de Indische gemeenschap er mensen zijn die de behoefte voelen om Sandra af te branden.

   • Loekie zegt:

    Ik brand haar niet af, heb het over een facet van presentatie.
    Overigens: je moet niet verwachten dat de gemeenschap nu ten strijde trekt omdat een ex-zangeres daartoe oproept. En luister goed naar haar opmerking over de hoogte van het Gebaar. Dan weet je dat ze totaal niet thuis is in de materie. En als je de stof niet beheerst, moet je ook geen aanvoerder willen spelen.

    • Boeroeng zegt:

     Ze spreekt zich gewoon uit als privé-persoon.Ze wilt niet persé aanvoerder zijn.. Dat maakt men dan van haar
     Ze weet natuurlijk dat zij als bekende Nederlander ( BINner = bekende Indische Nederlander) veel wind vangt. Dwz veel aandacht krijg en in die aanvoerdersrol wordt gedrukt. .
     Ze wil die landelijke aandacht gebruiken voor de “indische zaak” . Prima streven.
     Poekoel Teroes ya,,, san ?

    • masrob zegt:

     Genoteerd, Loekie.

     Ik moest alleen even denken aan een perkara van nog niet zolang geleden toen Sandra de wind van voren kreeg omdat zij….. niet thuis zou zijn in de Indische materie. Ze had bijvoorbeeld de indo’s die uit de voormalige kolonie naar Nederland kwamen geen ‘repatrianten’ mogen noemen.

     Spijkers op laag water..

    • Trudy Verstegen zegt:

     Ik weet niet waar deze ‘Loekie’ persoon last van heeft, maar hij gedraagt zich regelmatig als een ‘kontol’, excusez mon langage! Als Indische en generatiegenoot herken ik de boosheid en verontwaardiging bij Sandra.
     Al het geheimzinnige overleg van de het Indisch Platform heeft tot niets geleid, alsmaar ja knikken en sorry toean dat ik besta! Bah en nogmaals bah. Het zal er wel weer op uit draaien dat we het ons weer gewoon laten overkomen.

   • Boeroeng zegt:

    Misschien voor sommigen dat Sandra een symbool was van verhollandsing en de afkomst willen vergeten. En dat men dat haar kwalijk nam ?
    Ik vond Sandra altijd sympathiek en het maakte me niet uit dat ze zich niet als Indisch profileerde al die jaren.
    Nu heb ik op het internet ook veel bijval voor Sandra gelezen vanuit de Indische hoek .
    Een grote meerderheid dus.
    Yeaahhhh sister….. tell them.. !!

    • Indo Tempéh zegt:

     Waarom zou je jezelf constant als Indisch moeten profileren, in casu mvr. Reemer, wanneer het er zo dik bovenop ligt zonder er een woord aan vuil te maken. De gem. Nederlander zou bij het aanschouwen van deze dame direct op de proppen komen met ” Da’s duidelijk een kroepoekje!”.

    • masrob zegt:

     Doet ze dat dan constant, Indo Tempéh?

     Ik vind dat wel meevallen.

   • Je hebt nou eenmaal zulk soort mensen die wat zeggen om wat te zeggen te hebben…. Zwijg dan liever

 3. P.Lemon zegt:

  Het ging toen ook al niet goed met de verdeling van de afkoopsom (Het Gebaar) voor het ondervonden ‘Indische leed’.

  20 augustus 2001

  Geld van Indisch Gebaar zaait diepe verdeeldheid

  ……Rasch zegt de verontwaardiging te verwoorden ‘van alle kampmensen, voor wie het Indisch Platform onvoldoende is opgekomen’.

  Dat platform, waarbij zeventien verenigingen en stichtingen zijn aangesloten, was de officiële onderhandelingspartner van de regering. ‘Er is uiteindelijk een bedrag uitgerold van drieduizend gulden per slachtoffer. Dat bedrag staat in schril contrast met het geld dat joden en zigeuners krijgen. Die ontvangen vijftienduizend gulden’, aldus Rasch.

  Pesch noemt het Indisch Gebaar ‘het grote Indische drama’. ‘Binnen- en buitenkampers vechten nu om geld. Ik had vóór die financiële genoegdoening nog nooit van buitenkampers gehoord. Plotseling doemen nu geldwolven op die meefietsen met het verdriet van de kampmensen.’

  Op websites, in discussierubrieken en in nieuwsbrieven van Indische organisaties duikt het Gebaar prominent op en wordt het steeds met woede, verbittering en heftige emotie begeleid. ‘Het is een buitengewoon gevoelige kwestie’, verklaart Huib Deetman, buitenkamper en redacteur van het Internet-magazine Blimbing. ‘Veel buitenkampers waren Indo’s, in de kampen zaten vooral de volbloed Nederlanders.’ De scheiding was dus veelal raciaal.
  http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/geld-van-indisch-gebaar-zaait-diepe-verdeeldheid~a581648/

  • Boeroeng zegt:

   Jwel.. er is een raciaal scheidslijn te ontdekken buitenkampers en geïnterneerden.
   Maar mijn inschatting is toch dat van de ca 142.000 geinterneerden (burgers en pows) er 60.000 van gemengde afkomst waren.

   • masrob zegt:

    En hoe zat het ook al weer met diegenen die het geld écht nodig hadden? Die verpauperde indo’s aan de zelfkant van grote stad Surabaya?

 4. Anoniem zegt:

  Helaas en jammer. maar hoe is het spelletje eigenlijk gespeeld. ik kijk dan naar de Vaste Kamercommissie voor WVS, want daar worden de beslissingen genomen en lees wat over de kamerleden van de grotere partijen. de tranen springen in mijn broek van de goede bedoelingen, alsof de kamerleden me een gebruikte auto willen verkopen. Ik vraag me af wie mevr. reemer naast die Heer van de 50+ partij heeft benaderd en hoe? soms via de fractiemdewerkers, mijn zusje weet daar wel van af. Uiteindelijk gaat het om het lobbyen. De Indo’s in de VS weten hoe dat gaat, wining & dining, maar hoe gaat dat in Nederland. Heeft Mevr. Reemer misschien dhr Bot, hij heeft toch iets met Indisch, ingeschakeld?. Als deze zich voor louche Libyers kan inzetten , dan ook voor zijn Indische Medelanders. Dat kost geld maar alle kolonialen blèrren , dat Mevr. Zegveld ook geld kost. dhr Bot kost veel meer want bij hem gaat het louter om geld.
  Mevr. reemer heeft zeker door dat het om machtsspelletje gaat, dan hebben we het over het betere ellebogenwerk. Ik vraag me af of sommige tweede en zeker derde generatie Indo’s daarvoor geschikt zijn? Als ik lees hoe Jesse Klaver op verschillende websites ook hier volledig is afgebrand, terwijl naar hem op politiek gebied wel geluisterd wordt, Een beetje ambitie heb je wel nodig., dan begin ik te begrijpen waarom Bepaalde Inische initiatieven in schoonheid sterven. Ik las bij het kamerlid JFK, Jesse F. Klaver, zolang je onder vuur ligt,doe je iets goede. dhr Keller kan dat beamen. Heeft JFK dienstplicht vervuld, nee toch maar hij zegt meer doordachte dingen dan die hele derde generatie. Ik mag hem wel. met ambitie gaan Indischen vooruit, dat zei mijn vader al.

  Volgende keer beter lobbyen en je ellebogen gebruiken.

 5. Boeroeng zegt:

  Onderwijl is het filmpje van Sandra op facebook 60x gedeeld. Het zal wel meer worden.

Reacties zijn gesloten.